Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en automatisk växellåda från en Chevrolet Corvette C5

Chevrolet Corvette C5 tillverkades 1997-2004. Denna modell av Corvette kom utrustade med antingen en sexväxlad manuell eller automatisk växellåda. Väsentliga ändringar i designen för drivlinan inkorporerades över den tidigare modellen, C4. Tillsatsen av ett vridrör och transmissionen i bakre delen av bilen är två av de stora förändringar. Med dessa ändringar i konstruktionen, är det förfarande för att ta bort överföringen avsevärt annorlunda än tidigare modeller. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Batteripolen skiftnyckel
rörtång
Metric sockets
Ratchet och förlängningar
Tänger
Air mutterdragare
Wire
Stor platt skruvmejsel
Liten platt skruvmejsel
Metric utsvängda linje skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj Corvette med en domkraft och stödja bilen med fyra pallbockar. Öppna huven och koppla bort den negativa batteripolen. Placera i friläge.
2

Demontera bakhjulet med en rörtång. Koppla den högra ljuddämparen med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
3

Ta bort panelen tunneln stängning, som används för att innesluta drivlinan från botten. Det kommer att finnas ca 10 skruvar som du kommer att ta bort med en hylsa och spärrskaft. Ta bort alla flexplåten att momentomvandlaren bultar efter att ha tagit tillgång kontakten ur bakre bell bostäder. Använd en förlängning för hylsa och spärrskaft setup för flexplåten bultarna.
4

Lossa klämman som håller navet kardanaxeln mellan sändning och kardanröret, med ett par nycklar. Ta växelvajern med tång, och placera den ur vägen.
5

Ta bort den tvärgående fjädern, som är en del av bakfjädringen, med en spärr och uttag. Koppla det yttre däcket länkhuvuden och lägre chock bultar AbSorber. Ta bort de nedre kulleder bildar Styrspindlar genom att ta bort slutet muttrarna med en skiftnyckel. Placera ett stöd under sändningen.
6

Unbolt bakre delen och tvärbalken från växellådan och fjädring, med hjälp av en skiftnyckel air effekt och lämpliga metriska hylsor.
7

Separera vänster och höger halvaxlar från differentialen, om så krävs, med hjälp av en platt skruvmejsel för att försiktigt bända bort dem från differentialen. Stöd halvaxlarna med robust kabeln är ansluten till underredet av bilen.
8

Sänk drivlinan något. Ta bort alla elektriska anslutningar för hand, eller med hjälp av en liten platt skruvmejsel om det behövs.
9

Sänk drivlinan tills oljekylaren linjer exponeras. Koppla ledningarna oljekylare med en vidgad linje skiftnyckel. Ta bort de fem skruvarna från drivlinan till svänghjulskåpan, med hjälp av en hylsa och förlängning med spärrfunktion.
10

Bänd drivlinan från motorn med en stor platt skruvmejsel, och sänk drivlinan till marken.
11

bort de återstående skruvarna i differentialen överföring, använder metriska skiftnycklar.
12

Bänd skillnaden förutom överförandet noga, arbetar runt omkretsen av transmissionen. Om det behövs, använd det stora platt skruvmejsel för att försiktigt separera de två enheterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71526.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.