Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur trycktest en Harley Davidson tankar tankar

Harley gastankar aldrig får läcka och när de läcker de aldrig måste repareras. Läckande tankar måste skrotas och ersättas. Nya gastankar läcka på grund av defekta svetsar. Om provtryckning avslöjar en läcka i en ny tank tanken bör återlämnas till inköpsstället för återbetalning. Begagnade gastank läcka på grund av kamouflerade kollision skador eller inre korrosion. Begagnade tankbilar ska alltid skalas av färg och pärla sprängde före provtryckning. Gastankar måste alltid vara tom och torr innan det arbetas på. Tryckprovning krävs en pålitlig källa med ren, torr, komprimerad luft. Saker du behöver
luftkompressor
Luftbehållare
Luftslang
Air slangkopplingar
Lufttrycksmätare Review, en fot av lätt kedja
Blower passande
Bränsletank petcock (tillval) katalog Slangklämma (tillval) katalog Skruvmejsel (tillval) katalog diskmedel
Vatten
Paintbrush
Visa fler instruktioner
1

Anslut kompressorn till luft tank med en luftslang och två luft slanganslutningar. Reglera trycket hos den komprimerade luft som frigörs från lufttanken med en lufttrycksmätare. Använd den reglerade tryckluft med ett trycksatt luftledning och avtagbara beslag.
2

Släpp en fotlängd av lätt kedja i bensintanken genom påfyllningshålet. Skaka tanken för att lossa och ta bort rost inne i tanken. Ta bort kedjan.
3

Vänd tanken upp och ned och skaka kraftigt. Bifoga en fläkt koppling till en trycksatt luftledning. Blast insidan av tanken med tryckluft.
4

Seal petcock öppningen på undersidan av bensintanken med en air slangkoppling fäst till en trycksatt luftledning. Installera vid behov en bränsle petcock och montera luftslangen till petcock med en slangkoppling och en platt skruvmejsel.
5

Bered en lösning av 50 procent diskmedel och 50 procent vatten. Ställ in lufttrycket lämnar tryckluftstank till 15 pounds per kvadrattum över atmosfär.
6

Täta tanklocket och trycksätta insidan av bensintanken till 15 pounds per square inch över atmosfär. Paint utsidan av bensintanken med detergenten-vatten-lösning med användning av en målarpensel.
7

Leta efter luftbubblor. Varje luftbubbla indikerar ett läckage och en defekt gastank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75019.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.