Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Paintless Auto Body Verktyg

Paintless auto organ reparation hänvisar till en process för att avlägsna bucklor på ett sätt som inte kräver ommålning av det drabbade området. Denna praxis är allmänt känd som paintless buckla borttagning (PDR). DingSmith definierar PDR som konsten att ta bort mindre bucklor och dings utan slipning, fyllning eller målning. Manuella verktyg kommer att visa sig tillräcklig för paintless reparation auto organ, du kan köpa dem separat eller i kit. Hot limflikarna

PDR kräver ett antal reparationstekniker med hjälp av olika verktyg beroende på storlek och egenskaper hos varje enskild buckla. Du kan dra ut små stötar såsom hagel skador med återanvändbara, plast flikar av olika former och storlekar. Du kan säkra dessa flikar till buckla med varmt lim specifik för PDR som möjliggör enkel borttagning utan att skada lacken. Batteridrivna limpistoler tillåter PDR yrkesverksamma friheten att göra reparationer på valfri plats. En majoritet av tjänsterna annonsera förmågan att utföra reparationer på en kunds hem eller kontor.
Avdragare och lyftar

När du säker flikarna är säkrade och varmt lim har svalnat, kan du dra små svampliknande grepp på flikarna för att få upp buckla med en enkel T-handtag avdragare eller lyftare. Ett företag ryck på en T-handtag avdragare bör ta upp de flesta små dings lätt. En lyftare har fötter du position över buckla samtidigt knyta ett par handtag för att lyfta limflik och buckla samtidigt.
Sugkoppar

Större bucklor är inte lämpar sig för tab-och-lim metoden. En manuell sugkopp täcker ett större område och tar upp bucklor med en eller ett fåtal drar. Denna sugkopp, ett enkelt handhållet verktyg som finns i de flesta järnaffärer, kan du hantera glas. En spak i handtaget skapar sug när du placerar gummiskivan mot auto organ för ett extremt hårt grepp.
Hammering Verktyg

Hammering ut bucklan från baksidan av auto organ är en teknik som används antingen ensamt eller med att dra tekniker. Hammaren måste ha en särskild utformning för att arbeta med metall för att förhindra ytterligare skador, en gummiklubba kan tjäna samma syfte. AutoMedia beskriver en läderväska fylld med hagel som står upp till en hammare, samtidigt som trycket att arbeta ut bucklan utan att orsaka ytterligare skador på auto organ. Addera Borra och buckeldragare

Helst kräver paintless auto organ reparation absolut ingen målning. En metod består av borrning i buckla och använda bättringsfärg på färdigställandet. Enligt MechanicAdvisor, genomborrar en metall borr mitt i buckla för införing av en buckla dragverktyg i hålet. Efter att du har jämnat buckla, måste du fylla hålet med en liten mängd av snabbtorkande filler. En minimal mängd färg fullbordar reparationen, ungefär som ansöker nagellack eller använda en färg markör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74276.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.