Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en läcka på en Servostyrning Slang

En läcka i en servostyrning slang är riskabelt i sig, men eftersom det finns tryck på slangen, kan det vara en mycket dramatisk upplevelse. Styrservoolja kan snabbt gå ur systemet och landa på heta delar av motorn, vilket orsakar en rök show och förlust av kontrollen över fordonet på grund av förlust av makten i styrsystemet. Därför är det bäst om du kan kolla denna slang när du byter olja eller utföra annat underhåll under huven. Saker du behöver
Rags
dräneringskärlet
Skruvmejslar
Flare-skiftnyckel
Skyddshandskar
Reservslangarna
servostyrning vätska
Liquid Wrench eller WD- 40
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och låt motorn och andra delar för att kyla ner om det behövs, för att undvika brännskador. Hitta högtrycks-slangen (retur slang) som bär styrservo vätska från pumpen till servostyrningen rack. Detta kommer att vara slangen med gängade kopplingar i ändarna. Spraya några penetrerande olja (Liquid Wrench eller WD-40) på beslagen anslutna till servostyrning låda eller rack.
2

Sätt ett uppsamlingskärl under den lägsta punkten på tryckslangen. Skruva loss slangkopplingen eller blixt från power-styrväxeln med en flare-skiftnyckel och ta bort returslangen för att låta vätskan rinna ut ur slangen. Anslut det område där du tog bort slangen med en trasa.
3

Ta den andra änden av servostyrning slangen genom att ta bort alla extra tillbehör (clips, klämmor, sköldar) från pumpen och styrväxeln med en flare-skiftnyckel och skruvmejsel, och sedan områden mössa som pumpen med en trasa för att förhindra läckage.
4

Omvänd stegen för att installera den nya slangen servostyrning, vara noga med att placera slangarna där de inte kommer i direkt kontakt med andra komponenter. Ominstallera alla beslag (clips, klämmor, sköldar) på sin rätta plats och dra åt enligt tillverkarens specifikation. Tillsätt vätska servostyrning till reservoaren tills den når den kalla nivåindikator i behållaren eller på oljestickan.
5

Starta bilen, och sedan börja blöda luft från servostyrning systemet genom att vrida på ratten och får det att låsa (skarpa svängar) några gånger. Kontrollera vätskenivån i servostyrning reservoaren och upprepa denna process tills systemet är fritt från luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71673.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.