Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1998 Subaru Legacy Abs hjulsensor Hur

Hjulet sensorsystem på en 1998 Subaru Legacy är direkt styrs och övervakas av det låsningsfria bromssystemet, eller ABS, dator. Det För att avgöra vilka hjulen är låsning-up, övervakar ABS dator hastigheten för varje hjul individuellt och jämför denna hastighet till fordonets hastighetssensor värde och det andra framhjulet. I händelse av en hjullåsning, begränsar ABS dator selektivt bromstrycket tills hjulen återgå till ett normalt rullande tillstånd. Replacement hjulhastighetssensorer finns att köpa från bildelar butiker, Subaru återförsäljare, och online delar webbplatser. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Front Sensor Borttagning
1

Bryt muttrarna löst med en klack skiftnyckel. Höj fordonets front med en domkraft och stödja den med pallbockar. Ta bort muttrarna och däck.
2

Lokalisera hjulvarvtalsgivaren på insidan av styrspindeln. Den är tillverkad av svart plast och har en enda tråd som skjuter ut från det som körs upp insidan av staganordningen. Koppla bort sensorn kontakten i motorrummet.
3

Lossa skruvarna sensorn sele till staganordningen med en spärr och metrisk socket. Lossa skruvarna hjulsensorn till ledhöljet med en spärr och metriska socket.
4

Ta bort sensorn från huset genom att greppa sensorn mellan tummen och pekfingret och sakta vrida den fram och tillbaka samtidigt som du drar ur sitt fäste hål.
Front Sensor Installation
5

Skjut in den nya givaren dess monteringshål på styrspindeln flänsen. Sätt ett bladmått mellan sensorn reluctor hjulet och sensorn hålet. Tryck på sensorn ner i sitt fäste hålet och ställa avslut med bladmått. Det angivna värdet är 0,9-1,4 mm.
6

Montera givaren fästskruven och dra åt till 17-31 fot-pounds med en momentnyckel.
7

Feed sensorns tråd upp till motorrummet och anslut den till sin primära elektriska kontaktdon. Placera konsolen sensor tråd på stagenheten och installera fästet hållarskruven. Dra åt bulten till 17-31 fot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka däcket och hjulmuttrarna. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna till 65 foot-pounds, plus eller minus 7 foot-pounds.
8

Kontrollera att att sensorn tråden inte förvrängs eller strypt. Provköra bilen för att se till att sensorn fungerar korrekt och att inga ABS-fel tänds på instrumentbrädan.
Bakre sensorn Borttagning
9

Bryt den bakre klacken nötter lös med en klack skiftnyckel. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och stödja den med pallbockar. Ta bort muttrarna och däck. Lossa skruvarna de främre gångjärnen sittdyna till kroppen med en socket och metrisk ratchet. Lyft upp den främre kanten på sittdynan och lossa de bakre krokarna från stolsryggen. Ta bort den nedre sittdynan från fordonet.
10

Ta bort skruvarna i nedre kanten av ryggdynan till kroppen. Dra i fästremsan för att frigöra den vikbara lås på toppen av den bakre dynan. Vik kudden ner mot kroppen och frigöra det stopphakarna. Ta bort ryggdynan från fordonet. Koppla bort ABS-kontakten som är under baksätet och skjut tråden genom gummigenomföringen hål i kroppen.
11

glida under den bakre delen av fordonet på en mekaniker ranka och ta bort bulten som håller den bakre ABS-sensor vid fästplattan bakom hjulnavet. Ta bort bulten som håller sensorn kabeln till den bakre länken. Dra ut givaren ur fästplattan och ta bort sensoraggregat från fordonet.
Bakre sensorn Installation
12

Ställ sensorn tråden på plats på den bakre länken och installera den bakre länken bulten. Dra det till 17-31 fot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka ABS-sensorn i fästplattan och inställning av avståndet mellan den bakre plattan och sensorn med ett bladmått, det angivna värdet är 0,7 till 1,2 mm. Dra sensorns bulten till 17-31 fot-pounds med en momentnyckel.
13

Mata ABS kabeln genom gummigenomföringen och in i kabinen, anslut ABS sensorns elektriska kontakten inuti fordonet . Ställ stoppat säte tillbaka i position och fäst de nedre krokarna sittdynan till monteringshålen. Fäll ryggstödet kudde tills den låses på plats, sedan tillbaka ryggstödet kudde fästskruvar.
14

Ställ den nedre sittdynan på plats och engagera bak spärrarna med låshakarna på baksidan av sätet. Fäll ner sitsen och installera stolens fästbultar. Sätt tillbaka däcken och dra åt muttrarna med muttrarna med 65 foot-pounds, plus eller minus 7 foot-pounds. Sänk bilen tillbaka till marken, sedan provköra den för att se till att sensorerna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75828.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.