Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett bromsspak på en 1999 Suburban

En Suburban är en sport utility vehicle som General Motors tillverkar i sin Chevrolet varumärke. Det låsningsfria bromsar (ABS) är en standardfunktion på sen-modell Suburbans som tillåter fordonet att stanna mer effektivt i en nödsituation. En broms controller, eller elektronisk broms styrenhet (EBCM), reducerar bromskraften till ett hjul när den roterar betydligt långsammare än de övriga hjulen. Installationen för EBCM är vanligtvis densamma för alla Suburbans gjorda 1999-2005. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
Water
butik trasa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att förhindra en elektrisk urladdning under EBCM installationen. Lyft bilen med en domkraft, och stödja den på pallbockar.
2

Lokalisera Electronic Hydraulic Control Unit, eller EHCU, under fordonet på förarsidan. Den fästs på ramen bredvid drivaxeln. Den EHCU är en sammansättning av den EBCM, bromstrycket modulatorn ventil (BPMV) och ett monteringsfäste. Monteringskonsolen fäster på fordonets ram, fäster BPMV till monteringsfästet och EBCM fäster vid toppen av BPMV. Den EHCU är vanligtvis en svart kub ca 3 inches på en sida med anslutningar för bromsledningar och ABS pumpen motorn när den är korrekt ihopsatt. Tvätta området runt EHCU med en trasa för att undvika kontaminering av EBCM.
3

Lossa elkontakten från EBCM. Den EBCM är en tunn, svart, rektangulär låda monterad ovanpå BPMV. Avlägsna beslag för bromsledningar med en hylsnyckel och dra bromsledningarna från BPMV. Den BPMV är den komponent under EBCM som har anslutningar för bromsledningar och fäster på EHCU monteringsfäste. Ta bort fästbultarna för EHCU fästet med en hylsnyckel och dra fästet från fordonet.
4

Lossa fästskruvarna för BPMV med en hylsnyckel och lossa BPMV från EHCU. Koppla den elektriska kontakten till ABS motorn från EBCM. Ta bort fästbultarna för EBCM, och lossa EBCM från BPMV.
5

Rengör monteringsytan på BPMV med en ren butik trasa. Montera den nya EBCM på BPMV, och fäst EBCM med fästskruvar som medföljde EBCM. Dra fast bultarna till 39 tum-pounds med en momentnyckel. Anslut den elektriska kontakten till ABS motorn till EBCM.
6

Installera BPMV till fästet och dra åt bultarna till 80 tum-pounds med en momentnyckel. Anslut EHCU till fordonet och dra åt EHCU fästet bultarna till 18 foot-pounds. Fäst elektriska ledningsnätet till EBCM.
7

Fäst bromsledningar till BPMV och dra åt kopplingar till 18 foot-pounds med en momentnyckel. Sänk fordonet, och anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Lufta bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75241.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.