Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ljusomkopplaren från panelen i en 2008 Dodge Dakota

Den strålkastare brytaranordningen på instrumentbrädan i din 2008 Dodge Dakota gör mer än bara släcker belysningen på och av, inte avskräckas ersätta en trasig switch. Switchen styr innerbelysningen, ljusen streck, parkering eller varselljus och strålkastare. En felaktig switch kommer ofta orsaka andra funktioner för att misslyckas, om brytaren misslyckas helt, hittar du dig själv med några strålkastare alls och inte kan köra din lastbil. Leta efter ersättare växlar vid varje bildelar återförsäljare eller din lokala Dodge återförsäljare. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Spårskruvmejsel
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

lokalisera skruvarna på instrumentpanelen på din Dakota, ta bort dem med en stjärnskruvmejsel och ställ dem åt sidan. Pop infattningen av instrumentpanelen med hjälp av en skruvmejsel. Ställ bezel undan för förvaring.
2

Lokalisera de tre fasthållande skruvarna på framsidan av strålkastare brytaranordningen --- två på utombordaren kanten och en på den inre sidan --- sedan bort dem med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ställ skruvarna åt sidan för återanvändning under installationen. Addera 3

Skjut strålkastare brytarenheten framåt tills du når den elektriska kontakten på baksidan av enheten. Tryck låstungan i den kontakten, och separera kontakt från baksidan av strålkastaren switch. Dra strålkastaren byta ut instrumentpanelen, och släng det.
4

Skjut nya strålkastare brytaranordningen i instrumentpanelen så långt att den elektriska kontakten för att nå det. Tryck in kontakten på baksidan av växeln, så att låsfliken ingriper helt.
5

Skjut omkopplaren på plats, och installera de tre fästbultarna. Dra åt bultarna med en socket och ratchet tills de precis tätt nog för att hålla brytaren säkert men kommer inte knäcka sitt plasthölje.
6

Placera instrumentpanelen bezel på plats, snäppa in den klämmorna. Montera skruvarna och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel bara tills de precis tätt nog inte hålla på ramen på plats utan att skada den.
7

Slå på strålkastarna switch, och cykla strålkastarna genom hög-och låg-beam positioner flera gånger för att säkerställa en lyckad reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73201.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.