Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Användningsområden för ceriumoxid

Ceriumoxid är en oxid av cerium, som är en sällsynt jordartsmetall, stött på det periodiska systemet. Cerium oxid är vanligtvis ett benvitt pulver. Det är också ofta kallas ceriumoxid. Den vanligaste användningen av ceriumoxid är som ett glas och kristall slipmedel, men flera andra industrier också tillämpa den sammansatta på olika sätt. Slipmedel för polering Juveler

Den vanligaste användningen av ceriumoxid är som slipmedel för finpolering. Det används ofta för att polera ädelstenar och halvädelstenar till en fin finish, och även som slipmedel i reparera repor i dessa stenar.
Glasindustrin

Ceriumoxid används också som ett fint slipmedel i polering och slipning av precision linser. Optiker använder det ofta för detta ändamål. Det är emellertid även användbar vid polering av alla typer av precision glasswork såsom speglar och linser maskinelement. En annan användning är att föreningen vanligen ser är som en lätt filtrering beläggning på linserna och en UV-skyddande beläggning på vissa typer av glas. Detta är på grund av dess förmåga som en utmärkt reflektor av ultraviolett ljus.
Keramik

Ceriumoxid är en viktig ingrediens i produktionen av högkvalitativa keramik av alla slag. Det används för att bygga halvledare, dental keramik och även i hög precision applikationer såsom keramiska komponenter för flygindustrin och bränslecell tillverkning. Cerium oxid huvudsakliga användbarhet i den keramiska industrin kommer från det faktum att det förbättrar stabilitet, slitstyrka och temperatur-beständighet vid användning i tillverkningsprocessen av oxidkeramer. Addera Catalyst

katalysatorer i bilar innehåller ofta ceriumoxid som ett mycket billigare alternativ till platina. Detta beror på att cerium är mycket effektiv på att omvandla giftig kolmonoxid in relativt ofarligt koldioxid. Det hjälper också minska mängden kväveoxid som avges med en bils avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75569.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.