Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett SPRITFEST Oljekylare XL

Sedan Harley-Davidson Sportster motorer är luftkylda, kan deras tre liter olja blir mycket varmt på sommaren, speciellt i öknen förhållanden. Mycket het olja är både mindre hal och lättare mättad med kol och annat avfall än bara varm olja. Oljekylare öka volymen av olja som cirkulerar i motorn och förbättra utstrålning av överskottsvärme från motorn. En Sportster XL kräver en SPRITFEST Slimline kit oljekylare. Om din Sportster är en 2004 eller senare modell du måste också köpa en SPRITFEST 4400 Oljefilteradapter. Saker du behöver
mekaniker handskar
platt skruvmejsel
Tänger
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Rags
Gummi oljeledningen, 3/8-tums innerdiameter , uttag 5/8-tums ytterdiameter
Vass kniv
SPRITFEST 4400 Oljefilter Adapter Kit
Hex
Socket förlängning
Hylsnyckel
Byte oljefilter
4 quarts motorcykel motor olja
Visa fler instruktioner
1

motorcykeln för 30 miles tills oljan blir så varm som möjligt. Parkera cykeln och sätta på sig ett par mekaniker handskar.
2

Lossa slangklämman på olja drain linje med en platt skruvmejsel. Dra ut kontakten ur änden av avloppsledningen med en tång dränera den heta oljan från tanken in i ett uppsamlingskärl.
3

Re-kontakten, dra åt och byt oljan dränera linje. Placera drain pan under oljefiltret på höger framsida cykeln.
4

Lossa oljefiltret med en oljefilternyckel. Ta bort filtret för hand och dumpa så mycket av oljan som möjligt in i tråget. Mop den utspillda oljan från framsidan av cykeln med trasor. Ta handskarna.
5

Klipp två bitar av standard oljeledning, med en innerdiameter på 3/8-tums och en ytterdiameter av 5/8-tums, ca 18 inches lång med en kraftig kniv. Linjerna måste vara tillräckligt lång för att sträcka sig från oljefiltret till mitten av vänster ner röret.
6

Slip ena änden av vardera av de två nya oljeledningar på SPRITFEST Oljefilteradapter bröstvårtor. Dra ledningarna till bröstvårtorna med två av slangklämmor medföljer adapter kit och en platt skruvmejsel.
7

Placera O-ringen ingår i satsen på oljefilteradaptern. Skjut oljefilteradaptern och O-ringen på oljefiltret monteringstapp.
8

Snurra muttern adaptern ankare på oljefiltret stud och dra åt med en 1-tums insex, socket extension och uttag skiftnyckel.
9

Snurra banjo koppling medföljer satsen på oljefiltret stud. Snurra ett nytt oljefilter på oljefiltret stud och handdra.
10

Fäst 1/16-inch gummi shims och 1-1/8-inch klämmor ingår i oljekylaren kit till vänster ned röret. Fäst oljekylaren till klämmorna med sina bröstvårtor ner och kylflänsarna vända framåt, med hjälp av de medföljande skruvar och muttrar, insex och hylsnyckel.
11

fast de två oljeledningarna från oljefiltret adapter till de två nipplar på undersidan av oljekylaren med slangklämmorna medföljer oljekylare kit och en platt skruvmejsel.
12

Häll tre liter olja i oljetanken. Starta motorn i friläge och kör i en minut.
13

Kontrollera för oljeläckor när cykeln är igång. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån i oljetanken med mätstickan. Det bör vara ungefär en liter låg.
14

Tillsätt olja till oljetanken efter behov. Starta motorn i friläge och köras i minst fem minuter. Kontrollera efter läckor när motorcykeln körs. Se till oljekylaren blir varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75414.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.