Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en '96 Galant ECM

Alla 1996 Mitsubishi Galants innehåller en motorstyrenheten, även kallat ECM eller ECU. Denna enhet är fäst på undersidan av instrumentbrädan, under radio och kontroller klimat in mittdelen av fordonet. ECU är ansvariga för kontrollen av motor, transmission och andra drivlinekomponenter. En dåligt fungerande ECU kan orsaka ett mycket brett spektrum av symptom på grund av antalet komponenter som den styr. Vissa Galant ägare är inriktade på att öka hästkrafter och prestanda på deras motorer. Dessa ägare kan välja att ta bort och ersätta en väl fungerande ECU med en enhet som har varit anpassade programmerat för att öka motorns prestanda. Saker du behöver
Metric
skiftnyckel set Skruvmejselsats
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Öppna huven och lokalisera batteriet på vänster sida av motorrummet. Koppla bort den negativa batteripolen med en metrisk skiftnyckel.
2

Ta bort de två skruvarna som håller panelen radion konsolen på instrumentbrädan med en stjärnskruvmejsel. Sätt en platt skruvmejsel i mellan radio konsol panelen och instrumentbrädan. Bända runt den yttre kanten av konsolen panelen tills den lossnar. Ta bort konsolen panelen.
3

Ta bort skruvarna som håller radion och mugghållare på instrumentbrädan med en stjärnskruvmejsel. Skjut enheten ur instrumentbrädan. Ta bort skruvarna från fästet håller mugghållaren till radion församling, ta därefter bort konsolen och mugghållare församling.
4

lossa de elektriska anslutningarna från radion och ta bort den från bilen.

5

Lokalisera ECU. Det är en fyrkantig låda placerad direkt under radion. Ta bort skruvarna som håller ECU till fordonet med en spärr och metriska socket, lyft sedan ECU upp och ut ur konsolen. Koppla ur ECU elektriska kontaktdon och ta bort den från bilen.
Installation
6

Anslut ECU elektriska kontaktdon och ställer ECU på plats.
7

Montera ECU: s fästbultarna och dra åt dem till 43 tum-pounds med en momentnyckel.
8

Återanslut radions elektriska anslutningar och ställa församlingen mugghållaren i läge under radion. Ställ sidofästet på plats och installera fästets skruvar.
9

Ställ in radion och mugghållare montering tillbaka in i instrumentbrädan och installera radion fästskruvar. Ställ panelen radio konsolen på plats och tryck ner den tills den snäpper på plats.
10

tillbaka radion konsolen panelens fästskruvar. Anslut den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75841.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.