Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ställa Bearing Klareringar När Engine Ombyggnad

När återuppbygga en motor, spelet mellan ramlager och vevaxel viktigaste lagergångar är kritiska. För mycket avslut resulterar i motorn knackar, medan inte tillräckligt med avslut resulterar i brända lager eftersom de inte kan få ordentlig smörjning. Dessa godkännanden är särskilt viktigt att mäta och justera efter bearbetningen vevaxeln för att ta bort ojämnheter. Även om det låter komplicerat, mäta spelen och anpassa dem till specifikationerna är egentligen ganska enkel. Saker du behöver
Huvudlager satt
Motorolja sälja Grease
Plastigauge
Toolkit Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Doppa en uppsättning av standard storlek huvudlager i motorolja och sätt dem i blocket och viktigaste mössor bärande.
2

Ställ vevaxeln i blocket, se till att de viktigaste lagertapparna av vevaxeln sitta på huvudlagren i blocket.
3

Stryk ett tunt lager fett över mitten av lagret tidskrifter på vevaxeln. Lägg en sträng Plastigauge i fettet på varje huvudlager journal. Fettet håller Plastigauge på plats.
4

Installera varje lagerhuset i sitt ursprungliga läge, gänga bultarna lagerhuset i blocket genom lageröverfallen. Dra åt lageröverfallen med alla verktyg som behövs från en verktygslåda. Dra de viktigaste bultarna lageröverfall med en momentnyckel.
5

Ta ramlageröverfallen, ett lager mössa i taget. Mät Plastigauge med den inbyggda skalan på Plastigauge förpackningen. Subtrahera den rekommenderade fabriken huvudlager klartecken från Plastigauge läsning. Resultatet kommer att vara storleken på den överdimensionerade lager som behövs för just huvudlager journal. Upprepa för alla ramlageröverfall.
6

bort vevaxeln. Slip lämplig överdimensionerad bearing i blocket som krävs för varje vevaxeltappen, beroende på deras individuella Plastigauge avläsningar, efter doppning dem i motorolja. Skjut den andra halvan av lagret i ramlageröverfallet efter doppning det i motorolja. Plastigauge varje lager igen för att säkerställa att alla bärande godkännanden är korrekta innan du går vidare. Justera lagerstorlekar som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75606.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.