Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en S10 Transfer Case

Överföringen fallet på en Chevrolet S10 pickup är den enhet som tar effekt som genereras av motorn och kanaler den till de främre och bakre axlarna. Överföringen fallet har också förmågan att skifta mellan tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift samt hög-och lågväxel. Fyrhjulsdrift ger bättre dragkraft, men lägre bränsleekonomi eftersom mer makt måste köra båda axlarna. Lågt utbud fungerar bra för bogsering och på brant terräng, medan hög räckvidd som fungerar bäst för högre hastigheter. Saker du behöver
Wrench in
Automotive jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Maskeringstejp
Marker
stjärnskruvmejsel
växellådslyft
Visa fler instruktioner
Koppla fördelningsväxellådan
1

Koppla jordledningen från den negativa batteri. Lossa bulten med hjälp av en skiftnyckel. Dra sedan kabeln från terminalen.
2

Shift överföring fallet i fyra-wheel-drive hög.
3

höja fordonet med hjälp av en bil jack . Stöd med pallbockar placeras under ramen.
4

Skruva ur skruvarna som håller hasplåten placerad under överföringen ärendet till ramen, med en socket. Sänk hasplåten bort från överföringen fallet och ta bort den från bilen.
5

Skruva ur skruvarna och muttrarna som håller fast den främre drivaxeln till överföring fallet med en socket. Skjut drivaxeln bort från överföringen.
6

Skruva ur skruvarna och muttrarna som håller fast den bakre drivaxeln till överföring fallet med en socket. Skjut drivaxeln bort från överföringen.
7

Etikett alla de elektriska och vakuum anslutningar till överföring fallet med maskeringstejp och en markör. Lossa därefter alla de elektriska och vakuum linjer genom att dra dem från överföringen.
8

Lossa skruvarna som håller fast konsolen locket till konsolen, med en stjärnskruvmejsel. Konsolen omslaget kommer att placeras inuti fordonet kring överföringen fallet växelspaken. Ta fördelningsväxellådan
9

Dra konsolen locket bort från konsolen och dra upp
övergången stöveln.
10

Skruva växelspaken för att överföra ärendet bult, med hjälp av en hylsa. Dra växelspaken uppåt.
11

Skruva ur skruvarna som håller fast överföring /transfer hållaren till tvärbalken, med hjälp av en hylsa.
12

Placera en växellådsdomkraft undertill överföringen fallet. Höj domkraften nog att ta vikten av överföring /transfer fall av tvärbalken.
13

Skruva ur skruvarna och muttrarna som håller fast tvärbalken till fordonets ram med en socket. Ta sedan bort tvärbalken från fordonet.
14

Sänk växellådsdomkraft något. Du behöver bara att sänka det nog att komma fördelningsväxellådan överförings bultarna på ovansidan av transmissionen /överföringsfallet montering.
15

Skruva överföring för att överföra fallet bultar, med en socket.
16

Skjut fördelningsväxellådan bort från transmissionen och lägre uttaget för att ta bort den från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71726.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.