Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Självhjälp Bilreparationer

Alla bilar kräver underhåll och reparationer för att hålla dem i trim och säkert. Att göra små reparationer själv kan hjälpa till att förhindra långsiktiga problem och är ett bra sätt att spara onödiga resor till en bilmekaniker eller återförsäljare. Medan vissa tjänster bör endast göras av proffs, det finns flera olika huvudtyper av reparationer som kan göras med vanliga verktyg och lite kunskap om fordonet. Vanligaste reparationerna

Många av de vanligaste reparationerna kan göras enkelt genom att läsa bruksanvisningen och tittar under huven. Låga vätskenivåer, som observerats genom att titta på mätare på tankar eller doppstickor för motorns kylvätska, kan motorolja, bromsvätska och spolarvätska fastställas genom att helt enkelt lägga rätt vätskan. Hålla vätskenivåer upp är viktigt för att förhindra ytterligare problem, såsom motorn överhettas. Pumpa däcken till rätt nivå (vars storlek kan vanligtvis hittas innanför dörrpanelen) med hjälp av en kompressor eller luft apparaten finns på de flesta bensinstationer.
Regelbundet underhåll

bilens reparation måste också inkludera regelbundet underhåll, inklusive oljebyte och rotationer däck. Byt motorolja vid rekommenderade intervall, vanligen mellan tre och sex månader, eller 3.000 och 6.000 miles, beroende på vilken typ av körning du gör och vilken typ av olja som används. Om du vill ändra motorolja, ta bort avtappningspluggen under motorn och samla upp oljan i en plastbalja. Eftersom oljan rinner, ta bort oljefiltret med ett filter skiftnyckel och sätt i en ny, ren olja filter. Byt avtappningspluggen och fyll olja i motoroljan fyllning punkt under huven. Använd alltid stickan för att kontrollera att rätt mängd olja har tillsatts. Rotera däck med reservdäcket kit. Använd domkraften för att lyfta varje hörn av bilen, ta bort befintliga däck och ersätta den med en annan enligt diagrammet som anges i din instruktionsbok. Noggrant följa anvisningar om var man ska placera domkraften för att göra denna uppgift så säker som möjligt.
Elektriska reparationer

Elektriska problem plåga många fordon och kan bli kostsamt att reparera. Dock kan vissa elektriska problem diagnostiseras eller ens reparera själv. I fallet med en elektrisk tillbehör som slutar fungera, kan problemet vara en trasig säkring. Markera rutan säkring, som är placerad under huven eller under instrumentbrädan. En säkring kan identifieras genom dess missfärgning. Byt ut säkringen mot en av de alternativa säkringar av samma storlek och färg. Andra elektriska problem kan resultera i en felkod visas på bilens vägmätare eller data resa display. Anteckna koden och kontakta Internet för att ta reda på vad problemet är. Vissa bilar kräver ett förfarande med pumpa bromspedalen eller vrida nyckeln i en viss sekvens för att generera felkoder eller nollställa varningsljus. Även lätt att göra själv, kan detta förfarande vara en kostsam service på en bilverkstad. Addera Professional Repair

I vissa fall de reparationer som behövs för din bil kan vara bäst lämnas till proffs. Detta inkluderar de flesta motorns arbete, tillsammans med kroppen arbete som kräver speciella verktyg eller expertis. Dessutom är nya bilens egenskaper såsom datoriserade underhållning system eller hybrid-elektriska drivlinor tekniskt avancerade och ska endast servas av specialutbildad mekaniker. Göra mindre reparationer i hemmet kan inte eliminera resor till en professionell mekaniker, men det kan göra dem kortare, färre och mindre kostsamma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71460.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.