Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en remspännare på en 2002 Silverado

Byta Serpentine remspännaren på motorn i din 2002 Chevy Silverado kan vara nödvändig om fjädern är sliten eller spännaren sticker. Spännaren uppgift är att hålla slack ur din serpentin bälte eftersom det sträcker och bär. Om det inte fungerar korrekt, kan bältet lossna och falla av remskivorna, eller skada kan uppstå på bandet, remskivor och accessoarer. Byte bältessträckare finns tillgängliga från återförsäljaren eller de flesta delar butiker. Saker du behöver
Wrench in
1/2-inch-drive breaker bar
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på din Silverado och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort fästskruven och kabeländen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Lägg den åt sidan.
2

Leta spännaren på framsidan av motorn. Sätt i fyrkant från en 1/2-inch-drive breaker bar i det fyrkantiga hålet i spännarmen. Vrid spännaren moturs och lyft av remmen från spännaren. Avlägsna breaker bar.
3

Placera en hylsa och spärrskaft på bulten i mitten av spännaren. Vrid skruven motsols och ta bort den från spännaren. Dra spännaren från framsidan av motorn och släng det.
4

Placera den nya spännaren på motorn och montera centrumskruven. Dra åt bulten till 37 ft-lbs. med en momentnyckel och uttag. Placera din 1/2-inch-drive breaker bar i det fyrkantiga hålet på den nya spännarmen och vrida spännaren moturs. Skjut Serpentine belt på den nya spännaren.
5

Spänn remmen genom att vrida spännaren medurs. Avlägsna breaker bar från spännaren. Sätt tillbaka den negativa kabeln till batteriet terminal och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72794.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.