Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar F150 Electric Brake Controls

Ford F-serien är en familj av full-size pickup lastbilar i kontinuerlig produktion sedan 1948. Den F150 pickup har en nominell lastkapacitet på 3/4 ton, även om moderna versioner av denna truck kan bära mycket mer än så. Bromssystemet på sen-modell F150s inkluderar låsningsfria bromsar, eller ABS, som standard. Denna funktion gör en bil att stanna i en nödsituation utan att låsa hjulen. Bromsen controller på en F150 är också känd som den hydrauliska styrenheten, eller HCU. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Worldwide Diagnostic System 418-F224
Visa fler instruktioner
1

bort minuskabeln från batteriet med en hylsnyckel för att garantera att motorn startar inte under förfarandet. Koppla enheten luftrenare.
2

Koppla de fyra kopplingar som förbinder bromsledningar till HCU med en hylsnyckel och lossa bromsledningar från HCU. Ta bort de tre skruvarna som håller fast HCU monteras på fordonets ram, och koppla bort HCU fästet.
3

Ta bort de två muttrarna som fäster HCU till sitt fäste med en hylsnyckel, och koppla bort HCU från sitt fäste. Lossa ABS-modulen från HCU.
4

Fäst ABS modulen till nya HCU. Installera HCU till sin konsol, och dra sina fästmuttrar till 80 tum-pounds med en momentnyckel. Anslut HCU monteras på fordonets ram, och dra åt bultarna till 18 foot-pounds. Fäst bromsledningar till HCU, och dra åt kopplingar till 13 foot-pounds.
5

Anslut diagnosverktyget Worldwide Diagnostic System 418-F224 till bilens datalänkanslutningen. Lufta ABS, och använda diagnostiska verktyg för att rensa alla ABS-fel. En kvalificerad mekaniker utför normalt detta steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75226.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.