Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man borra och gänga Gjutjärn

Den kristallina strukturen av gjutjärn varierar beroende på hastigheten stålet kyldes. Gjutjärn borrar annorlunda än andra typer av stål på grund av variationerna i stålstruktur. När borrning rullade stål kommer materialet borras från hålet arbeta i en spiral från spetsen av borrkronan. Gjutjärn avger många små marker av metall. Enstaka hårda fläckar i gjutjärn kan bryta spetsen av en borr om du hårt på toppen av lite. Knacka ett hål borras i gjutjärn kräver omsorg för att undvika att bryta kranar i hålet när du möter en hård plats. Saker du behöver
borra och gänga diagram
borr set
Variabel hastighet borrmotorn
Cutting Tap vätska
satt
T-handtag gängtapphållare
Visa fler instruktioner
1

Hitta storleken på fästanordningen måste du trär in i gjutjärn på en borr och knacka diagrammet. Följ linjen i diagrammet representerar fästanordningen storlek att bestämma borr storlek. Till exempel kommer en 1/4-20 gängat fäste på en borr och knacka diagram visar en # 7 borr som en idealisk storlek för kranen.
2

Säkra borrkronan från setet i chucken hos en variabel hastighet borrmotor. Coat borren med skärvätska.
3

Borra hålet i gjutjärnet genom att pumpa in avtryckaren på borrmotorn att hålla varvtal på borrmotorn låg. Coat borren med ytterligare skärvätska om rök visas vid borrning området.
4

Installera rätt storlek kranen i T-handtag gängtapphållare. Coat kranen med skärvätska.
5

in spetsen på kranen i det borrade hålet. Häll ytterligare skärvätska längs kranen och in i hålet. Vrid gängtapphållare medurs för att börja knacka hålet. Vrid gängtapphållare 1/2 varv moturs om kranen binder i hålet. Fortsätt att växla mellan medurs och moturs tills du har ett gängat hål. Ta bort kranen från hålet.
6

Thread fästet i det gängade hålet. Kör kranen genom hålet om fästanordningen inte skruva lätt in i hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73210.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.