Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Yella Terra Rockers

Det finns mycket få skäl att installera eftermarknaden vipparmar. Antingen fabriken vipparmar har misslyckats eller de låter för mycket flex när man använder styvare ventilfjädrar. För mycket flex orsakar prestandaproblem, lyftare buller eller båda. Yella Terra rockers byggs starkare än de som kommer från fabriken, varför de lätt öka hästkrafter på högpresterande motorer. Medan det finns ett särskilt förfarande för att installera Yella Terra rockers, efter ventilen täcker och bränsle skenor bort, installerar Yella Terra rockers bör inte vara alltför svårt för någon med bilreparationer erfarenhet. Saker du behöver
1/2-tums skiftnyckel drivhylsa ställa
1/2-tums enhet spärrnyckel
3/8-tums enhet spärrnyckel
3/8-tums enhet förlängning, 3-tums långa
Hylsnyckelsats
1/2-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorns vevaxel bulten medurs med en halv -tums hylsa med lämplig storlek hylsnyckel installerad.
2

Välj någon cylinder och observera ventilskaften och vipparmar samtidigt motorn. Avgasventilen kommer att komprimera och släppa först, sedan inloppsventilen kommer att tryckas ihop och släpp. Sluta vrida motorn på denna punkt. Cylindern är på kompressionstakt och båda ventilerna är stängda. Vrid inte motorn längre.
3

Ta bort alla bultar som håller alla vipparmar till topplocket med lämplig storlek hylsnyckel kopplad till en 3-tums långa 3/8- tums enhet förlängning på en 3/8-tums enhet spärrnyckel.
4

Slide två av bultarna som höll ner de gamla rockers genom toppen av ett par Yella Terra rockers. Slip en Yella Terra piedestalen på varje skruv från botten av vipparmen. Se till att den breda platta delen av sockeln kommer att kontakta cylinderhuvudet efter installationen av Yella Terra vippaggregat. Håll tummen på toppen av rocker bultarna och hålla piedestalerna på bultarna
5

med det första fingret av varje hand, skjuter bultarna i topplocket över cylindern som har de stängda ventiler. Tråd till bultarna tillbaka in i topplocket genom att vrida dem medurs. Se till att den konkava delen av vippan sitter på toppen av tryckstången medan den plana delen av vippan sitter på toppen av ventilskaftet.
6

Ta spärrhjulet utanför 3/8-tums förlängning. Kör bultarna ner så långt som möjligt genom att skjuta hylsnyckel på bultarna och vrida dem med förlängningen tills skruvarna är åtdragna för hand. Vid denna punkt, bör det inte finnas något mellanrum mellan tryckstången och rocker eller ventilskaftet och rocker. Installera tillägget tillbaka till Ratchet.
7

Slip uttaget under en av bultarna så att spärr handtag pekar på klockan 12.
8

Dra åt bulten genom att vrida spärren medurs 90 grader tills spärrskaft pekar på klockan tre läget. Upprepa för den andra bulten. Växlande Detta förfarande mellan de första och andra bultar, räkning av antalet 90-graders varv det tar för dem. Om mer än fyra varv behövs, ta bort skruvarna och installera en av de shims som medföljer den nya Yella Terra vipparmar på varje bult, mellan sockeln och topplocket. Om stötstänger och ventilskaft är rätt längd, bör installera shims resultera i endast behöva göra mellan en och två 90-graders svängar i spärren för att dra åt bultarna.
9

Installera resten av Yella Terra rockers. Om den första uppsättningen av vippor krävs shims, använd shims om alla rocker set. Om inga shims var nödvändigt, använd inte shims på någon av de andra rocker set.
10

Skjut rätt storlek 1/2-tums hylsa på en 1/2-tums enhet momentnyckel. Dra åt skruvarna som håller rockers till huvudet, enligt tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75596.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.