Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer Ljuset Traction Control på 2000 V70 Volvo

Volvo V70 vagn är utrustad med ett avancerat antispinnsystem som aktivt övervakar hjulen för att säkerställa korrekt dragkraft. När systemet känner en förlust av dragkraft, fördröjer det tändningsmatris tills dragkraft ökar. Hela traktionssystemet övervakas och kontrolleras av ABS dator. När ABS datorn upptäcker ett problem med antisladdsystem, visar det på antispinnsystemet ljus. Förutom att slå på detta ljus och spelar in en felkod som motsvarar direkt på problemet. Automotive tekniker kan hämta detta felkoder med en bil scan verktyg för att diagnostisera och reparera systemet. För att återställa ljuset antispinn, måste koden raderas från ABS datorns minne. Saker du behöver
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Stanna motorn och vrid fram till "RUN"-läge, så att instrumentpanelen lamporna är tända .
2

Hitta V70 meddelanden port under instrumentbrädan på förarsidan av passagerarutrymmet. Denna port är en 16-stifts uttag som är monterat precis utom synhåll, under framkanten på instrumentbrädan. Addera 3

Anslut Scan verktygets kontakt i kommunikationsport. Slå på felsökningsverktyg och vänta medan den startar. De flesta sökverktygen kör en automatisk kontroll av deras minne, liknande hemdatorer, innan du anländer till menyskärmen.
4

Titta noga på Scan Tool skärm. Använd menyknappen på Scan verktyget för att navigera till ABS-menyn. Välj alternativet för att rensa felkoder från ABS datorns minne. Titta på skärmen för en bekräftelse att koderna rensas.
5

Använd menyknapparna för att navigera tillbaka till startskärmen och stänga av felsökningsverktyg. Koppla loss kabeln från kommunikationsport och starta motorn. Kontrollera att antispinnsystemet inte lyser eller blinkar. Om ljuset är släckt då antisladdsystem återställs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75820.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.