Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar kamkedjan på en 2001 Caravan

The Caravan är en minibuss som Chrysler Group säljer under sitt Dodge varumärke. Chrysler introducerade Caravan 1984, och 2001 års modell hör till den fjärde generationen av denna serie. De 2001 Dodge Caravan finns med sexcylindriga motorer som kräver timing kedjor. Dessa motorer har en enkel överliggande kamaxel, och en förskjutning på 3,3 eller 3,8 liter. Kamkedjan sliter inte ut och bör endast kräva ersättning om det går sönder. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Drain kokkärl
Jack står
Specialverktyg 5048-1
Specialverktyg 5048-6
Specialverktyg 8539
Momentnyckel
Shoppa handduk
Packning för kamkedjan lock
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren i ett uppsamlingskärl. Tappa av oljan från vevhuset i en separat tråget. Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lyft och stöd bilen på pallbockar. Ta bort höger hjul och stänkskydd under motorn med en hylsnyckel.
2

Lossa oljan plocka upp röret från oljetråget och koppla bort oljetråget. Ta bort drivremmen från kompressorn och koppla bort spjället från vevaxeln. Lossa den nedre slangen från kylaren och ta bort värmaren slangen från locket till kamkedjan. Addera 3

Lossa motorfästet och fästet från höger sida av motorn med en sockel skiftnyckel. Ta vattenpumpen och servostyrning stödbult från kamkedjan lock. Lossa bultarna från kamkedjan täcka och ta bort locket. Kassera packningen för kamkedjan lock.
4

Vrid vevaxeln medurs för att justera tidpunkten märket på vevaxelns kedjehjul med den färgade länken på kamkedjan. Koppla fästa bulten för kamaxeldrevet med en hylsnyckel. Ta kamkedjan och kamaxeldrevet. Koppla bort vevaxeldrevet från vevaxeln med specialverktyg 5048-1, 5048-6 och 8539.
5

Vrid vevaxeln medurs tills dess timing pilen pekar rakt upp. Smörj den nya kamkedjan och dreven med motorolja. Placera kamkedjan på kamaxeln drevet så att pläterade länken i linje med pricken på kamaxeldrevet.
6

Sätt kamkedjan runt vevaxeldrevet så att andra pläterade länk på kamkedjan sammanfaller med prick på vevaxeldrevet. Placera kamaxeln så att dess timing pilen pekar rakt ned och installera kamaxelhjulet på kamaxeln. Dra åt skruven på kamaxeldrevet 40 ft lbs. med en momentnyckel.
7

Installera vevaxel drevet på vevaxeln med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln två hela varv och anpassa sin timing markerar gång.
8

Rengör anliggningsytorna n kamkedjan med en butik handduk. Montera en ny packning på kamkedjan lock så att kanten av packningen är 0,02 tum förbi kanten av locket. Vrid vevaxeln medurs tills de plana ytorna på oljepumpens drivning är vertikala. Montera oljepumpen till vevaxeln så att de plana ytorna på oljepumpen rotorn linje med de plana ytorna på vevaxeln.
9

Byt kamkedjan täcka och fästa sina bultar med en hylsnyckel. Dra åt 8mm bultarna till 20 ft lbs. och dra åt 10mm bultarna till 40 ft lbs. med en momentnyckel. Montera vattenpumpen och bult för servostyrning stöd till kamkedjan lock. Byt spjället till vevaxeln.
10

dit konsolen för motorfästet. fäste med en hylsnyckel. Dra åt 10mm bultarna till 40 ft lbs. och dra åt 8mm bultarna till 21 ft lbs. med en momentnyckel. Installera de återstående komponenterna genom att utföra steg ett och två i omvänd ordning. Fyll kylaren med färsk kylvätska och fyll motorn med ny olja. Starta motorn och korrigera eventuella läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75059.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.