Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur hittar och Byt fläktmotorn Motstånd på en 2007 Nissan Versa

När en fläktmotor motstånd misslyckas kommer fläktmotorn bara arbeta i en hastighet, det är ofta den första och enda tecknet på en defekt fläktmotor motstånd. Detta fel beror på att motståndet reglerar mängden ström till fläktmotorn i förhållande till läget för fläkthastighet vredet. Eftersom fläktmotorn omkopplare i en 2007 Nissan Versa ligger bakom bromspedalen monteringen måste ett antal komponenter demonteras för att utföra denna reparation. Saker du behöver
Metric box-nyckel som
Metric Hylsnyckelsats
vass tång
Ratchet uppsättning
Metrisk mutter föraren satt
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Stäng av motorn och öppna huven. Koppla bort den negativa batteripolen med en metrisk box-nyckel.
2

Öppna förarsidans dörr och ta bort kåpan gruppcentralen. Ta bort skruvarna som håller den nedre panelen efterbehandlare med en metrisk mutterdragare. Dra den nedre panelen efterbehandlaren från instrumentbrädan tills den lossnar. Koppla den diagnostiska data port elektriska kontaktdon och demontera målgång panelen från fordonet.
3

Koppla gaspedalens läge sensorns elektriska kontaktdon. Ta bromsljuskontakten från bromspedalen församling genom att försiktigt poppar loss.
4

Ta bort snäpp och riggbultens från bromsservon med en liten platt skruvmejsel och tång. Ta bort muttrarna som håller bromspedalen modulens hållare till bilen med en metrisk socket och ratchet. Ta bort enheten bromspedalen från fordonet.
5

Lokalisera fläktmotor motstånd. Det är beläget direkt bakom bromspedalen montering på baksidan av brandväggen. Den hålls på plats med två skruvar och har rektangulär form. Koppla bort fläktmotorn motståndets elektrisk kontakt. Ta bort skruvarna som håller fläktmotorn motståndet till bilen med en skruvmejsel och ta bort den från bilen.
Installation
6

Ställ ny fläktmotor motstånd på plats och installera sina fästskruvar. Återanslut den elektriska kontakten.
7

Inspektera enheten bromspedalen för deformationer, böjar, sprickor och eventuella undermåliga skick. Mät läppning längden på sub-fästet och assiett med en metrisk skjutmått. Se till att längden är minst 6,9 mm. Om något av dessa villkor är utanför specifikationen, byt ut enheten bromspedalen innan du fortsätter.
8

Ställ aggregatet bromspedalen på plats och sätt tillbaka muttrarna som håller församlingen bromspedalen i fordonet med en metrisk Ratchet och uttag. Sätt tillbaka snäpp och riggbultens till sin ursprungliga plats.
9

tillbaka bromsljusomkopplaren in bromspedalen församling. Kontrollera monteringen bromspedalen för att se till att den fungerar ordentligt.
10

Ställ in den nedre panelen efterbehandlaren på plats och tryck ner den tills den snäpper på plats. Sätt tillbaka de nedre skruvarna panel efterbehandlare. Återanslut diagnostiska data port elektriska kontaktdon och installera luckan gruppcentralen.
11

Anslut den negativa batteripolen. Slå på tändningen och testa fläktmotorn för att säkerställa att den fungerar i alla hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75819.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.