Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur MIG Weld Bil Paneler

Rostiga eller skadade paneler på en bil kan bli dyrt att reparera på en auto-body shop. Istället sparar pengar genom att reparera panelerna själv med hjälp av en metall inert gas (MIG) svetsare. Vid svetsning bil paneler, välj mellan häftsvetsning och sömsvetsning. För att undvika fukten i panelen och rostande metall, bör du använda skarvar istället för över-överlappsfogar. Eftersom bil paneler är vanligtvis kolstål, kan du svetsa dem med en flussmedelkärnad elektrod MIG-tråd eller en fast kol-stål MIG-tråd med användning av skyddsgas. Saker du behöver
Wrench kablar
Jumper
Grinder
Stålborste
Clamps
MIG-tråd
Skyddsgas
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Ta bort panelen från bilen, om möjligt, genom att ta bort skruvarna som håller den till bilens ram med en skiftnyckel.
2

Koppla bort bilens batteri för att förhindra fel i bilens elektriska komponenter om du inte tar bort panelen från fordonet före svetsning,. Du bör också malde din bil genom att ansluta startkablar eller en tung gauge tråd från metallramen din bil till en yttre jordning källa.
3

Avlägsna eventuell färg, rost och smuts från panelen med en metall kvarn eller en stålborste. Du kommer inte att skapa en stabil svets om det finns rester av färg på panelen.
4

Clamp metall ihop bitarna på plats för att hindra dem från att röra vid svetsning.
Tack svetsförband
5 p Om du är häftsvetsning panelen på plats, öka spänningen för ditt MIG facklan till en högre inställning än du normalt skulle använda för en sömsvets. Du bör också använda en mindre diameter tråd för häftsvets att säkerställa god penetrering av svetsfogen hela leden.
6

Placera din svetsbrännare mellan 1/8-tums och 1/4-tums från svetsfogen och båge svetsa en 1/4- till 1/2-tums häftsvets. Upprepa dessa svetsar var fyra till sex inches tills du har slagit längs hela leden sömmen.
7

Slipa please lederna smidig. Om please leden görs på rätt sätt, bör de överordnade bitar av metall och den gemensamma metallen vara omöjlig att skilja från varandra. Addera Seam svetsförband
8

Lägg i lämpligt spårvidd tråd för en vanlig MIG svets för tjockleken på din panel ark. Hänvisa till en MIG-tråd diagram för att bestämma det rekommenderade tråd typ, spänning och wire speed för svetsen.
9

Placera din MIG fackla på en 20-graders vinkel från vertikalt ca 1/8- till 1 /4 tum från ytan av svetsfogen och starta en ljusbågen genom att klämma MIG-pistol utlösaren.
10

Svetsa panelen tillsammans genom att långsamt flytta facklan längs sömmen i ett cirkulärt mönster tills du når slutet av leden.
11

Slipa skarven nedåt för att blanda fogen och gör en slät yta att måla över. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73750.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.