Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar ett bälte Buller i en 1997 Isuzu Trooper

Den 1997 Isuzu Trooper fanns i tre utföranden: S, LS och Limited. Alla tre var utrustade med en 3,2-liters V-6 motor som producerade 190 hästkrafter och 195 foot-pounds av vridmoment. Den 1997 Isuzu Trooper motorn utnyttjar tre olika bälten för att driva de remdrivna motordelar. Spänningen på remmen styrs av svängbar monteringskonsol på servopumpen. Justera servopumpen kommer åt Serpentine belt. Saker du behöver
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive Hylsnyckelsats
Liten brytjärnet
New bälte (tillval) katalog 1/2-tums -drive momentnyckel
1/2-inch-drive hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Servostyrning bältesjusteringsanordning
1

Öppna huven på Trooper och set huven prop. Placera kroppen nära servopumpen, på framsidan av motorrummet.
2

Lossa servopumpen vridbar fastsättning bulten på undersidan av pumpen med en spärr och uttag. Lossa servostyrning bolt pump justering vid justering plattan. Skjut servopumpen uppåt med hjälp av en liten pry bar mellan pumphuset och motorblocket om det behövs. Dra justerbulten samtidigt trycket uppåt på pumpen.
3

Dra justerbulten till 34 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag. Dra den nedre pumpen vridbar fastsättning bult 34 foot-pounds.
4

steg till förarsidan av bilen och starta motorn. Tryck på gaspedalen något för att öka motorns varvtal. Om bältet fortfarande gör ett ljud, inspektera plattan remspännaren. Om justerbulten är vid gränsen för dess justering och du fortfarande har ett bälte squeal måste bandet bytas ut. Om bältet bullret fortfarande existerar och du har utrymme för mer justering, dra åt bältet genom att upprepa steg 2 och 3, tills remmen skrika går bort.
Generatorremmen Justering
5

Lossa låsbulten och låsbulten på generatorn med en Ratchet och uttag.
6

Rotera justerbulten i sidan av justerare att lägga spänning till generatorn bältet. Skruva fast bulten till 16 mul-pounds och låsbulten till 17 foot-pounds, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.
7

vidare till förarens sida av trooper och starta motorn. Om generatorremmen producerar fortfarande ett gnisslande ljud och justeraren är inställd vid dess maximala inställning, måste bandet bytas ut. Om bandet gör ett ljud och det finns mer utrymme för justering, justera bältet med hjälp av steg 1 och 2. Addera Luftkonditionering Kompressor Bältesjusteringsanordningarna
8

Lossa bulten på spännare. Rotera justerbulten att dra spänningen på A /C kompressor bälte.
9

Dra åt låsbulten till 37 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.

10

Fortsätt till förarsidan av Trooper och starta motorn. Om luftkonditioneringen bandet gör ett gnisslande ljud, stäng av motorn och justera remmen hårdare med steg 1 och 2. Om spännaren är inställd på sitt maximala yttre läge, måste remmen bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75812.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.