Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fixar kulleder i en 1998 Honda Accord

Om du märker att din ratten är lös och slarvig när du kör på vägen, kan du ha en sliten övre kulled och övre länkarm. Till skillnad från fallet med lägre kulleder, som kräver specialitet verktyg som är ganska dyrt, kan ett hem mekaniker ersätta den övre länkarm och kulleden i en del av en eftermiddag. Saker du behöver
rörtång
Jack står
Wrench set, sluten-och öppen-end
tång Needlenose
Två Jawed avdragare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på båda framdäcken. Gör detta innan du försöker lyfta fordonet från marken eller däcket kommer att snurra när du försöker lossa dem.
2

höja fordonet från marken tillräckligt för att lyfta däcken från marken och placera jack står under fordonet. Slutför bort däcken när fordonet är säker.
3

Ta bort sprinten från den övre kulleden med en tång. Du behöver inte spara sprinten, du kommer att använda en ny för installation
4

Använd lämplig skiftnyckel för att ta bort kronmuttern på toppen av kulleden.. Vrid nyckeln moturs för att ta bort muttern från kulleden.
5

Separat kulleden från styrspindeln med hjälp av en två-jawed avdragare och ta bort den övre länkarm från fordonet.

6

Installera den nya övre aggregatet styrarm i fjäderben och förbinda den övre kulleden in i styrspindeln.
7

Montera däcken på fordonets främre del och nedre fordonet till marken.
8

Vridmoment muttrarna på kontrollgruppen och framhjul när bilen är sänkt till marken. Dra den övre länkarm till 47 foot-pounds. Nästa, dra åt kronmuttern till 32 mul-pounds och dra åt det nog bortom den punkten att installera den nya sprinten. Alla hjulmuttrar bör skärpas till 80 foot-pounds av trycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74360.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.