Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter olja Sända Sensor i en Corvette C5

Oljetrycksgivaren eller switch i din C5 Corvette är en viktig del av bilens motor system, sensorn övervakar villkoren oljetrycket inuti motorn. C5, tillverkad av Chevy 1997-2004, kom med ett injicerat bränsle 5,7-liters V8-motor under hela tillverkningsprocessen körningen. Oljetrycket avsändare är belägen på den övre, bakre delen av motorn, på insugsgrenröret, mellan injektorn löpare och brandväggen. Avsändaren är en liten cylindrisk sensor med en metall bas och plast övre kontakten. Den kan ersättas av en genomsnittlig DIY mekaniker. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din C5 Corvette och lokalisera oljetryckgivare på baksidan av motorn. Det är mest åtkomlig från förarsidan av motorrummet, och ligger på toppen av motorn, mellan brandväggen och intaget.
2

Lossa spännet på kabelnätet kontakten. Dra kontakten rakt av sensorn kroppen och lägga kabelförbindningar åt sidan för nu. Kabelnätet kontakten ligger på toppen av sensorn.
3

Ta bort sensorn genom att vrida den moturs, med en djup hylsa och spärrskaft. Släng den gamla givaren och gänga ett nytt uttag i hålet på grenröret. Trä den in för hand bidrar till att undvika korsgängning av sensorn eller grenröret.
4

Dra åt sensorn med en djup hylsa och spärrnyckel, vilket gör att du håller kontakten rakt på sensorn. Om uttaget lutar åt sidan, kommer det knäcka plast av sensorn. Anslut ledningsnätet kontakt i toppen av den nya sensorn
5

, trycka ner tills låsfliken ingriper fliken på sensorkroppen. Stäng huven, starta bilen och kolla mätaren oljetryck på instrumentpanelen för att säkerställa att sensorn fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72153.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.