Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur kan jag stoppa min Toyota från rökning Black Smoke?

Flera olika motor problem kan föreligga om din avgasröret sätter ut svart rök. I en Toyota eller något annat bilmärke, är svart rök en viktig indikator på att bränsle /luftblandningen är ur smäll. Alla bilar använder en viss kvot av bränsle och luft i förbränningskammaren, om procentandelen av bränsle stiger bortom specifikationerna, är blandningen för fet och svart rök är resultatet. Saker du behöver
WD-40 eller annan spraya smörjmedel
Visa fler instruktioner
Diagnos Svart avgasrök
1

Kontrollera din luftfilter, vilket är en vanlig källa till en alltför rik bränsle /luft-förhållande. Med i damm, grus och rök från vägen, kan filtret bli igensatt och förlorar sin förmåga att klara en adekvat tillförsel av luft in i förgasaren och motorn. Ta bort luftfiltret och, om det är smutsigt eller full av grus och /eller sand, kasta bort det.
2

Inspektera förgasaren genom att ta bort luftfiltret, som rider på toppen av förgasaren. En liten rektangulär klaff känd som en choke är fixerad i längdled över förgasaren, om denna platta är ordentligt stängd och inte kan manipuleras att öppna med en skruvmejsel eller annat verktyg, du har en uppstoppad chokespjället. Plattan är inte tillåter tillräcklig luft in i förgasaren och, som ett resultat, är din motor igång alltför rika. Prova WD-40 eller annan spruta smörjmedel på chokespjället att befria det av gunk som kan påverka dess rörelse. Om plattan ändå inte kommer att röra sig eller på annat sätt inte öppna och stänga fritt, har en mekaniker byta ut den.
3

Ta din bil till en ansedd garage och har en mekaniker inspektera ditt bränsle -insprutningssystemet. Datorstyrda sensorer är ansvariga för bränsleinsprutning drift, dessa sensorer kan fel eller helt enkelt sluta fungera, kräver deras ersättare. Det luftflöde sensor, trottelpositionsgivarens och kylvätska sensor har alla en betydelse för förhållandet bränsle /luft förbränns i motorns förbränningsrum.
4

Be din mekaniker att inspektera din vakuum regulator. Bränsle matas in i motorns förbränningskammare under tryck, som styrs av denna enhet. Regulatorn kan gå sönder och orsaka bränsletrycket att stiga utöver angivna gränsvärden, regulatorn kan också brista, så att bränsle in i vakuumledningen som direkt matas in i kammaren. Mekanikern kommer att undersöka linjen vakuum foder, testa systemet med en tryckmätare och kontrollera förekomsten av bränsle. Regulatorn kan behöva bytas ut.
5

Kör ett trycktest på din vakuum linje. Du kan ha ett vakuum läcka, där luften strömmar ut från förbränningsrummen eller vakuum linje, vilket gör att motorn går för rik. Vakuum läckor kan påverka motorns prestanda på andra sätt, och kan inte repareras i din egen uppfart. Har en mekaniker kör ett vakuum test på din motor för att avgöra om detta är orsaken till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72682.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.