Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Harley-Davidson Easy Ansträngning Kopplingssats

Harley-Davidsons Minskad Effort Clutch Kit, som ibland kallas "Easy Effort," minskar den ansträngning som krävs för att pressa den ökända Harley kopplingshandtaget med 30 procent, och det är ett av två produkter avsedda att minska kopplingen pull. Den minskade ansträngningen kopplingen har varit standardutrustning på alla Twin Cam Harleys sedan början av 1996 års modell. Den minskade ansträngningen clutch kit installeras på alla Twin Cam 88 och Twin Cam B 88 motorcyklar sålda före 1996. Saker du behöver
Motorcykel jack
Hylsnyckel och uttag hex
Allen uttag
ersätter primära kedjekanalen packning
Två ersättare torn packningar
Momentnyckel
Open end skiftnycklar
Snap microringar
Rengöringsmedel
ersätter kopplingsurtrampningslager packning
Transmissionsolja
Primary chain case vätska
ersätter kopplingskåpa Packning
Visa fler instruktioner

1

Höj motorcykeln på en motorcykel jack tills cykeln är upprätt och nivå, men inte förhöjd.
2

Töm all primär vätska från den primära kedjan fallet avtappningspluggen på botten av kedjan fallet. På senare modeller, är pluggen en mutter och ska lossas med en hylsnyckel.
3

Ta bort de övre och bakre skruvarna inspektionslucka på tävlingsbanan-formade inspektionslucka i mitten av den primära luckan. Ta bort dessa skruvar med en Allen-uttag. Ta bort alla elva primära skruvar runt omkretsen av den primära kedjan fallet täcker med en Allen-uttag.
4

Ta primärskyddet kedjan fall packning och båda packningarna torn. Släng alla tre packningar.
5

Demontera kopplingen pack tills du kan ta bort membranet våren. Byt ut standard membranfjädern med membranfjädern i reducerad ansträngning kopplingssats.
6

Byt primär packning med en ny packning. Byt båda torn packningar med nya.
7

tillbaka primärskyddet kedjan fallet. Dra åt alla elva primära skruvar med en Allen socket och momentnyckel. Dra åt skruvarna till mellan 108 och 120 tum-pounds.
8

tillbaka och dra åt de övre och bakre skruvarna inspektionslucka med en Allen socket och momentnyckel. Dra åt skruvarna inspektionslucka till mellan 84 och 108 tum-pounds.
9

Töm transmissionen genom överföring avtappningspluggen med en hylsnyckel och sexkantshål.
10

Ta bort de sex skruvarna clutch lossgömingskåpan med en Allen socket och hylsnyckel. Kopplingen lossgömingskåpan omfattar sändningen. Kläm kopplingshandtaget på styret två eller tre gånger för att bryta kopplingen lossgömingskåpan gratis.
11

Ta bort locket kopplingsurtrampningslager och packning. Kassera packningen.
12

Dra upp kopplingen boot kabeln justerare nära mitten av kopplingen kabeln för att exponera kopplingsmuttern kabel justering. Lossa låsmuttern med en skiftnyckel.
13

Helt lossa kopplingsmuttern kabel justering med en skiftnyckel. Skruva loss kabeln montering från kopplingen skyddsskiktet.
14

Notera läget för låsringen öppningen i den övre vänstra kvadranten av kopplingen skyddsskiktet. Ta bort låsringen runt den inre rampen med låsringstången.

Tvätta all boll och ramp komponenter mekanism rengöringsmedel.
15

Ersätt den ursprungliga inre och yttre ramper med ersättare inre och yttre ramper ingår i satsen. Skruv, men inte dra, montering kopplingen kabeln i kopplingen skyddsskiktet.
16

Placera den nya yttre rampen i sidoluckan och plats de tre ursprungliga kullager i de yttre ramp slots. Re-sits låsringen med låsringstången.
17

Anslut änden av kopplingen kabeln till rampen kopplingen. Montera kopplingen på ersättare inre rampen. Placera den inre rampen och koppling i kopplingen skyddsskiktet.
18

Installera en ny koppling packning lossgömingskåpan och sätt tillbaka locket clutch release. Dra åt alla sex skruvarna till mellan 84 och 108 tum-pounds med en Allen socket och momentnyckel.
19

Dra åt förskruvningen kopplingskabel med en U-nyckel till cirka 40 inch-pounds av vridmoment.
20

tillbaka och dra åt pluggen transmission avloppet med en hylsnyckel och sexkantshål. Sätt tillbaka och dra åt den primära kedjan plug fallet drain med en hylsnyckel och sexkantshål.
21

Fyll växellådan med den mängd transmissionsolja som anges för din motorcykel i din instruktionsbok. Justera kopplingskabeln justera muttern med en skiftnyckel tills det inte finns mer än 1/8-tums av fri lek i kopplingshandtaget.
22

Lock justermuttern på plats genom att dra åt Lås muttern med en andra skruvnyckel. Återskapa kopplingen kablage ställmuttern med gummistövel.
23

bort kopplingskåpan i den primära kedjan fallet genom att lossa de fem insexskruvar med en Allen socket och hylsnyckel. Ta bort packningen kopplingskåpan och kasta.
24

Lägg primärfluid kedjan fallet tills vätskan bara nuddar botten kopplingslamellerna. Montera en ny packning kopplingskåpa, byt kopplingskåpan och dra åt med en Allen socket och hylsnyckel.
25

Sänk försiktigt och ta motorcykeln jack. Låt motorcykeln att luta vänster på handvändning montern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74979.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.