Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur är cylindrar numrerade på en V8 motor?

En del av att förstå grunderna i en V8-motor är att veta hur cylindrarna är numrerade. Enligt BoxWrench, "Cylinder numrering refererar till hur borrningarna inom blocket är orienterade och numrerade." Numrering identifierar varje enskild cylinder och spelar en roll i tändföljd för varje cylinder. Visuell Positioning

en V8-motor har åtta cylindrar, med en cylinder placerad under varje tändstift under två ventilkåpor på varje halva av motorn. Fyra cylindrar sitter på både höger och vänster sida av motorn, för totalt åtta.

Att bestämma var de olika delarna på en bil eller lastbil eller dess motor med avseende på vänster eller höger sida, den accepterade Metoden är från sitter inne i bilen. När man tittar på den V8-motor för cylinder placering, tänk på att och hänvisningar till höger och vänster sida av en motor kommer att återföras, jämfört med att sitta inne i bilen.
Icke standardiserade numrering
p Det är inte en vanlig metod för att ha cylindrarna numrerade på en V8-motor. Varje tillverkare väljer sitt eget system, eller använder en grundläggande metod som delas av andra tillverkare, eftersom detta inte nödvändigtvis betraktas som en egen del i driften av en motor eller dess utformning.
Vanligaste

den vanligaste metoden för cylinder numrering av en V8-motor, när du står motorn från framsidan av bilen, cylindern på din faktiska höger sida och närmast dig är nummer ett cylindern. Sedan hoppa på din faktiska vänster sida, är närmast cylindern till dig nummer två cylindern. Detta fram och tillbaka räknar fortsätter i detta mönster för alla åtta cylindrar. I själva verket, alla udda cylindrar är på din faktiska höger sida, medan alla jämna tal är på din vänstra sida.

Craigslist webbplats beskriver detta som "folding" metod som oftast används av GM (förutom Northstar ), Mopar, AMC, Nissan och Toyota. I grund och botten om V-sidorna av motorn veks in i varandra, skulle cylindern siffrorna falla inline och i ordning.
Ford Numrering

Ford Motor Company siffror dess cylindrar på vardera sidan från framsidan till baksidan. När du tittar på motorn, börjar på din faktiska vänster med cylindern närmast dig som nummer ett, följt av två, tre och fyra. Sedan titta på din faktiska höger, cylindern närmast dig är nummer fem, rör sig längs linjen bort från dig till nummer åtta
Tändföljd


. Cylindrarna i någon motor, V8 eller annat sätt inte all eld samtidigt. Varje cylinder tar sin tur i en förutbestämd rotation, vilket inte är av samma storleksordning som cylindern numrering. Enligt BoxWrench, är den grundläggande Ford tändföljd som följer: Först cylinder nummer ett, följt av fem, fyra, två, sex, tre, sju och slutligen nummer åtta, då rotationen börjar igen och fortsätter när motorn är i drift. Den tändföljd kan växla mellan modellerna, även när tillverkaren använder en standard tändföljd för övriga transportsätt. Dess alltid bäst att kolla instruktionsboken för specifik tändföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72336.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.