Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt ut bränslepumpen i en 1994 Ford F-150

Ford F-150 är en serie pickup lastbilar med en lastkapacitet på en halv ton. Enligt 1994 års modeller använder en enda, högtrycks bränslepump som är en del av en enda I-Tank Reservoir (ITR) placerad inuti bränsletanken. Den ITR består också av skytteln väljarventilen, leverans backventilen och venturi strålpumpen. Du måste därför ta bort bränsletanken för att byta bränslepumpen i en 1994 Ford F-150. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Tryckmätare T80L-9974-A
Slang
Bensin container
Jack står
Shop handduk
Hammer
träpinne
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel att oavsiktliga utsläpp av bränsle eller elektrisk stöt. Öppna tanklocket för bränsletanken att lätta på trycket i bränsletanken. Avlägsna ventilhatten på bränsletrycket säkerhetsventil på bränsleledningen i motorrummet övre högra hörnet. Bifoga tryckmätare T80L-9974-A till säkerhetsventilen och öppna manometern att trycket i bränslesystemet. Koppla bort tryckmätaren och sätt tillbaka ventilkåpan.
2

Tappa av bränslet i bränsletanken genom hävert bränslet med en slang i en behållare lämplig för bensin. Koppla den elektriska ledningar för bränslemätare sändande enheten och lossa bränsleledningarna från bränsletanken. Lossa klämman för påfyllningsröret och påfyllningshalsen från bränsletanken. Stötta bränsletanken med pallbockar och ta bort bultarna för spännband på bränsletanken med en hylsnyckel. Ta bort spännbanden för bränsletanken och sänka bränsletanken till marken.
3

Koppla den elektriska kontakten för ITR och rengör bränsletanken runt ITR med en butik handduk. Lossa bränsleledningarna från ITR.
4

Vrid låsringen för ITR moturs med en hammare och träpinne. Ta bort låsringen och lyft bränslepumpen ur bränsletanken. Kasta den gamla packningen på bränsletanken.
5

Placera en ny packning på bränsletanken och installera den nya bränslepumpen i bränsletanken. Fäst låsringen genom att vrida den medurs tills låsringen stoppar mot ringen fliken.
6

Slutför bytet bränslepumpen genom att utföra steg 2 och 3 bakåt. Dra åt muttrarna för spännbanden på bränsletanken till 30 ft lbs. med en momentnyckel. Fyll bränsletanken och anslut den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74456.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.