Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag en Lexus RX300 transmissionsfilter?

Lexus RX300 byggdes från 1999 och 2003. Det kom med en U140F transmission, vilket är en grundläggande fyra-växlad automatlåda. Den RX300 kom också med en valfri U140E, vilket är en fyra-växlad växellåda med överväxel. Byte av filter i endera överföring är en identisk process. Den enda skillnaden är den vätska kapaciteten i varje. Det här jobbet bör ta dig ungefär två timmar om du aldrig har arbetat på en sändning innan. De verktyg och material som finns på din lokala Biltema och din lokala Toyota eller Lexus-återförsäljare. Saker du behöver
Transmission filter
Transmission filterpackningen
3/8-tums enhet socket och ratchet set
5 liter T-IV transmissionsolja (endast tillgänglig på återförsäljare) Sida 2 - gallon dräneringskärlet Sida 2 tons domkraft Sida 2 pallbockar Sida 2 stoppklossar
stjärnskruvmejsel
raka kanter rakblad
delar Aerosol motorrengöring
Rags

Visa mer instruktioner
1

Park Lexus RX300 på en plan yta. Blockera båda bakhjulen. Jack fordonet upp under ramen. Placera de två pallbockar under den nedre kontroll vapen av fordonet. Se till att du gunga bilen fram och tillbaka väldigt försiktigt för att säkerställa att fordonet är säker.
2

Placera droppskålen under den bakre kanten av transmissionen pannan. Ta bort de 15 bultarna i pannan, med början från baksidan. Dra åt bultarna från sida till sida tills baksidan av pannan sjunker. Fluiden kommer att börja droppa ut på baksidan. Låt de främre bultarna i för ungefär en minut att rinna så mycket ut på baksidan av pannan som möjligt. Ta bort de främre skruvarna.
3

Avlägsna enda bult som håller transmissionen filtret på plats. Använd antingen en stjärnskruvmejsel eller en hylsa och spärrskaft. Placera det gamla filtret i din dräneringskärlet.
4

Ställ det nya filtret på plats. Bolt backa upp det med hjälp av cirka 15 till 20 foot-pounds av vridmoment. Dra inte överföringen filtret bulten. Du kan skada fästet eller överföringen filterhuset själv.
5

Skrapa packningsmaterial av både transmissionen pannan och överföring pan monteringsytan. Lätt skrapa båda ytorna med en rak-rakblad tills allt packningsmaterialet och skräp är borta. På en trasa
6

Spray motorrengöring och torka överföring Pan och pan montering ytor rena. Spreja inte motorn rengöringsmedel direkt på eller i stekpannan eller överföringen, eftersom detta kan orsaka allvarliga skador på transmissionen.
7

Placera den nya packningen på monteringsytan av transmissionen. Det bör finnas små pinnar sticker ut från växellådshuset att temporärt hålla den nya packningen på plats.
8

Torka ur insidan av transmissionen pan för att avlägsna större partiklar. De flesta transmission kastruller komma med en magnet i botten för metallpartiklar. Torka försiktigt av magneten och kassera trasan omedelbart, eftersom det har vassa skärvor i det som kan skära dig.
9

Placera pannan tillbaka i monteringsläge. Efterdra alla skruvarna med handen. Dra inte eller vridmoment några bultar tills alla skruvar är ordentligt för hand.
10

Dra åt bultarna i transmissionen pannan med 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Dra åt bultarna till 69 foot-pounds av vridmoment. Dra inte åt pan bultar, eftersom du kommer att förstöra packningen och inte få en ordentlig tätning.
11

Palla upp fordonet högre än domkraften. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Ta bort stoppklossar. Lägg transmissionsolja. Den U140F transmissionen tar 4.1 liter T-IV automatisk transmissionsolja, och U140E använder 3.7 liter.
12

Starta motorn. Sätt foten på bromsen och flytta sakta genom alla växlarna. Gå igenom växlarna minst två eller tre gånger. Stäng av motorn.
13

Kontrollera igen transmissionsolja nivå på oljestickan. Toppa överföring vätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72517.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.