Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Freeze ett lager för att installera det

Kullager är en integrerad del av en maskins rörliga delar och minska mängden friktion på roterande delar. Lagerhaveri är vanligt i hög körsträcka fordon och äldre maskiner, särskilt i slitstarka förhållanden såsom terrängfordon. I de flesta fall, kullager passa väl in i deras hus, vilket gör installationen svårt. Frysning lager gör metallen att krympa något och därför gör det lättare att passa in lagret i dess hölje. När den används tillsammans med uppvärmning av huset metall, frysa ett lager är mycket effektiv som en installationsmetod. Saker du behöver
Plastpåse
Torris
Propan Tänger fackla
eller kanal låser
Deadblow hammare
träblock (tillval) katalog Precision linjal
träpinne
Visa fler instruktioner
1 bärande

Placera i en plastpåse och packa det i torris. Den torra isen kommer att kyla metallen och få den att krympa i en process som kallas termisk reduktion. Låt lagret i torris under minst 20 minuter före användning.
2

Värm huset metallen med en gasolbrännare omedelbart före montering av lagret. Detta kommer att bringa metallen att expandera i en process som kallas termisk utvidgning och kommer att göra husöppningen större för att möjliggöra en lättare bärande passform. Uppvärmning bör ske långsamt och jämnt utan att orsaka metall missfärgas.
3

bort lagret från torris och plast, placera sedan den 1/5 av vägen in i huset. Använd en tång eller lås kanal för att undvika att få brännskador från den heta bostadsmarknaden metallen. Säkerställa att den är korrekt inställd, särskilt i fall där lagret passar tätt in i höljet. Detta kommer att förhindra skada och knäckning av lagrets material.
4

Tryck lagret på plats försiktigt med en deadblow hammare. Om lagret passformen är löst, låt huset metallen svalna och den lagermetall värmas innan knacka lagret på plats. Om stora mängder kraft behövs, placera ett träblock mellan lagerytan och deadblow hammare för att förhindra skador lagerytan.
5

Mät urtaget avstånd efter behov med hjälp av en precision linjal t.ex. en T- linjal. Om lagret måste placeras djupt in i huset metall, använd en träpinne precis tillräckligt bred för att passa in i huset metallen att knacka på lagret på plats. Kontrollera urtaget avståndet ofta att undvika inbyggnad lagret för långt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75573.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.