Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Power Pulley Steering Pump på en Dakota

Dodge Dakotas använda en rack-and-pinion servostyrningen. Detta system använder en pump för att driva vätska servostyrning till rack-and-pinion. En trissa som löper på Accessory befogenheter drivremmen pumpen. Om remskivan är skadad, kommer pumpen inte flytta vätska in i styrsystemet och remskivan måste bytas ut. För att byta ut drevet, måste du först ta bort den från servopumpen. Saker du behöver
Blocknyckelsats
Servostyrning avdragare
hylsa och spärrskaft set
Visa fler instruktioner
1

Leta diagrammet på undersidan av din huva som skildrar routing drivremmen. Använd detta diagram för att hjälpa till att lokalisera din spännhjulet. Detta kommer att vara den lägre av de två remskivorna på längst till höger.
2

På vänstra sidan av spännhjulet montering, lokalisera bultspänning justering. Med hjälp av en skiftnyckel, lossa skruven tills du kan flytta monteringen kabelstyrrullen nog att lindra spänningen på drivremmen.
3

Lokalisera power remskiva servopumpen. Detta är den översta av de två block på höger, ovanför spännhjulet. Ta bort drivremmen från runt trissan.
4

Placera avdragare på servostyrning remskiva. Placera armarna på avdragaren bakom remskivan och rikta in den gängade änden med mitten av remskivan. Vrid muttern på axeln för hand tills den är tät.
5

Placera en hylsa och spärrskaft på bulten huvudända avdragare. Håll spärren på plats och placera en skiftnyckel på muttern du hand åt i steg 4. Vrid nyckeln moturs för att flytta den gängade axeln i servostyrning remskiva.
6

Fortsätt att vrida muttern tills remskivan lossnar från servopumpen. Ta bort remskivan från motorrummet och vrid medurs tills avdragare axel kommer fri från remskivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74146.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.