Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Problem att en bil är Timing rem kan ge

överliggande kamaxel motorer använder en kamrem för att upprätthålla en viss synkronisering mellan vevaxeln och kamaxeln. Bältet vrider kamaxeln i harmoni med vevaxeln för att öppna och stänga insugs-och avgasventilerna vid precis rätt tidpunkt. De flesta biltillverkare rekommenderar byte av kamrem som en del av normalt underhåll schemat, men varierar intervallet detta underhåll mellan fordonstillverkare och varierar allt från var 65.000 till 100.000 miles. Valve Timing

Kamaxeln har ett antal lober som trycker ner på avgassystemet eller inloppsventilen att släppa luft in eller suga ut ur förbränningskammaren vid precis rätt tidpunkt. Om bältet har glidit en tand eller trasig, motorn kommer sannolikt stall som insugs eller avgasventilerna kommer inte längre att öppna och stänga vid rätt tidpunkter för att låta luft in eller ut ur systemet.

icke-inblandning Motorer
p Om kamremmen sönder, kommer kamaxeln upphöra att flytta och ventilerna kommer att fastna i vad position de var när bandet bröt. Icke-inblandning motorer är konstruerade så att kolven inte kommer att kunna kontakta ventilen om ventilen är öppen när kolven är upphöjd till sitt högsta läge i sina hål, så att inga stora inre skador kan uppstå.


Interference Motor
p Om ditt fordon har en störning stil motor, då kamaxeln timing är avgörande. I en interferens motor, insugs-eller avgasventilerna sträcker sig in i cylinderborrningen tillräckligt så att kolven kommer att slå igen i ventilen om ventilen förblir öppen för länge. Om kamremmen glider eller går sönder på en störning motor, kan kostnaden för reparationer vara hög, eftersom reparationen kan innebära att behöva byta kolv eller ventil.
Förebyggande underhåll

att skydda dig från att bli strandsatta om kamremmen råkar bryta eller hoppa en tand, har kamremmen inspekteras regelbundet eller bli bekant med bilens kamrem kontrollmoment och göra det själv på ett regualr basis. Om motorn i din bil har en störning motor, är det lämpligt att ha kamremmen kontrolleras ofta och ersattes på schemat för att förhindra att allvarliga motorskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75758.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.