Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Siamese Port ?

Om du är en nybörjare när det kommer till fordonsindustrin världen , kanske du märker din mekaniker med ett gäng jargong som du inte är bekant med . Uttrycket " Siamese port " kan förvirra dig först, men det är en enkel term för att förstå när du vet vad det refererar till . Port Definition

En port , eftersom det gäller fordonsindustrin världen , är en del av en förbränningsmotor . Hamnen är typiskt rak , ser nästan ut som en pipa , och det kan ibland vara flera hamnar i en motor . Addera Siamese Port

en siames port hänvisar till en bil port som har en dubbel -cylindrig uppbyggnad, eller två portar hopsvetsade . De två hamnar fastnat sida vid sida är där den fått sitt namn , och denna typ av port är normalt återfinns i större motorer .
Funktion

Siamese port har två öppningar som båda leder till förbränningskammaren hos motorn. Hamnen reglerar även bränsle - luftblandningen , och böjer och drar samman luftflödet till lämpliga områden i motorn för att hjälpa reglerventilen .
Delar

Siamese port kommer att knytas till flera motordelar , vilket gör det lätt att hitta . En styrventil kommer att monteras på en del av hamnen samt en omläggning ventil .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75760.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.