Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur får man en avbruten nyckel ur en bil Ignition

Du har haft en hektisk dag. Du får i bilen, stoppa nyckeln i tändningslåset, vrid den - och det bryter ut i din hand. Få inte panik. Om du är borta från hemmet, försöker skjuta den del av nyckeln i handen mot en i tändningen och starta bilen. När du kommer hem, det finns flera sätt att försöka hämta en avbruten nyckel. Det finns ingen, magisk, idiotsäker metod för att få en trasig bil nyckeln ur tändningen, så du kommer att behöva ta djupa andetag och ha tålamod. En trasig tändningsnyckeln är irriterande, men det är inte slutet på världen. Saker du behöver
tunna, flexibla bågfilsblad
Spetstång
Wireupphängning
avbitare
Wax, Museum Putty eller Super Glue
Cooking spray eller WD-40
Bomullsswabs
Aceton
Visa fler instruktioner
1

Använd nål-tång för att dra den trasiga nyckeln ut, om det finns tillräckligt av det stickning av tändningen att greppa. Sätt lite smält vax, Museum Putty eller superlim på tång innan du tar tag i nyckeln.
2

Kontrollera att tändningen är i "neutralt" läge så att tumlare inte gripa nyckel. Om den är i låst läge, sätt i en tunn bågfilsblad - med tänderna uppåt - bredvid den trasiga nyckeln och vrid tändningen till "neutralläge"
3 <. p> Dra försiktigt upp på bågfilsblad. Om du har tur, kommer tänderna ta nyckeln och dra ut den. Prova detta med bågfilsblad bakom nyckeln, och igen på toppen av nyckeln. De flesta knappar har ett spår på dem att bågfilsblad kan greppa, så vicka och vrida bågfilsblad runt och se om du kan känna det fånga nyckeln.
4

Försök använda bågfilsblad och tång tillsammans - driver med bladet och dra med tång
5

Cut eller bryta en sex-till åtta-tums bit bort av en tråd klädhängare och använda dina tång till mode en liten krok. i slutet. Skjut detta i tändningslåset bakom nyckeln och försöka ta tag i den. Om det inte fungerar, sätter tråd framför nyckeln och försöka igen.
6

Spray lite matlagning spray eller WD-40 i tändningslåset och försök igen med bågfilsblad. Kom ihåg att prova både framför och bakom nyckeln, och vicka bladet. Inte Spraya smörjmedlet innan du försöker tången eller tråd, eftersom nu din nyckel inte bara fastnat, är det halt.
7

Ring en låssmed om ovanstående steg inte fungerar. Gör det innan du blir för frustrerad, eftersom det är mycket billigare att byta ut en nyckel än det är att ersätta en nyckel och ett splittrat tändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71553.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.