Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så tyst lyftare vid start

Fordon lyftare buller vid start-up kan orsakas av flera faktorer, beroende på vilken typ av olja filter, olja, smörjsystem, körsträcka, mekaniska skick och även nödvändiga anpassningar av ditt fordon. Oavsett orsaken, finns det några justeringar du kan göra för att lugna lyftarna på uppstart. Börja alltid din diagnos med den vanligaste orsaken. I de flesta fall kommer du att kunna fixa din bullriga lyftare ersätter ett minimum av komponenter eller utför några underhållsåtgärder. Saker du behöver
Ny motorolja vid behov
ADBV oljefilter vid behov
Vehicle servicemanual, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
1

Ta din bil till en 20 minuters bilresa på motorvägen för att ta upp motorn till driftstemperatur. Återvänd till din uppfart, öppna huven och dra ut oljestickan. Kontrollera oljenivån och kondition. Om oljan är en kvart lägre från den nivå som krävs eller din motor körs på smutsig, gammal olja, kan detta orsaka dina lyftare att kryssa. Lägg nytt tillräckligt med olja för att få det belopp till rätt nivå eller byt oljan vid behov.
2

Kontrollera att du använder ett oljefilter utrustad med en anti-drainback ventil (ADBV). Denna ventil förhindrar att oljan rör sig runt den övre delen av motorn från att strömma tillbaka in i oljetråget efter avstängning av motorn. Detta säkerställer att motorn, inklusive dina lyftar, har olja under uppstart. En lyftare som har gett din motor med miles av tjänsten kommer definitivt att gynnas av en backventil oljefiltret.
3

Ta din bil till en bilverkstad och ber dem kontrollera motorns oljetryck. Om oljetrycket börjar sjunka, kan en sliten oljepump, igensatt olje pickup skärm, begränsad olje pickup röret eller gallerier olja ligga bakom problemet.
4

Be din mekaniker för att inspektera tillståndet för oljekanalerna inne i motorn. Om du har misslyckats med att byta motorolja vid rekommenderade tillverkarens intervall under en tid, kanske insidan av motorn täckas med oljerester och tandköttet, förhindrar korrekt oljeflöde. Ta din bil till en bilverkstad och be dem kontrollera oljetryck och motorns mekaniska skick.
5

Kontrollera ventilspelet i motorn. På vissa bilmodeller, tillverkare rådgivning justering ventilspel vid rekommenderade underhållsintervall. Detta kommer att förhindra överdriven del slitage och ventil tåg buller. Konsultera din manual bilservice eller ring din lokala återförsäljare, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75726.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.