Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av cylindriska kugghjul

cylindriska kugghjul är den vanligaste och även den äldsta typen av redskap tillgängliga. De används i många olika maskiner för en mängd olika funktioner. Även om de är mycket enkla i konstruktion, flera olika, diskreta typer av cylindriska kugghjul finns. Alla som är intresserade av maskinteknik eller som är på väg att genomföra ett projekt som innebär användning av redskap av något slag borde bekanta sig med cylindriska kugghjul och de sätt på vilka de används. Spur Gears i General

I allmänhet cylindriska kugghjul är runda metallskivor med tänder skär runt omkretsen. För att växeln att kvalificera sig som ett kugghjul, måste tänderna skäras så att de löper vinkelrätt mot växeln ansikte. Cylindriska kugghjul är den enklaste utformningen av redskap som produceras. De är vanligtvis används för överföring av rotationskraft. Till exempel, om två axlarna är parallella med varandra, och ett är spinning, kan ett cylindriskt kugghjul hjälper till att överföra denna kraft till den andra axeln. Cylindriska kugghjul brukar ha en verkningsgrad på 98% till 99%.
Spelfria cylindriska kugghjul

växlar Antibacklash sporre, som namnet antyder, har liten eller ingen motreaktion, och så används i hög precision applikationer. Ofta är dessa cylindriska kugghjul byggt med fjädrar för korrekt tensoring. De är vanligtvis byggda av mässing, aluminium eller rostfritt stål. För antibacklash cylindriska kugghjul för att arbeta tillsammans, måste de ha samma diametral delning och tryck vinkel.
Cluster cylindriska kugghjul

Cluster cylindriska kugghjul komma " klustrade "tillsammans, vanligtvis på samma axel, och har varierande diametrar.
kuggväxel Blanks

kuggväxel ämnen är cylindriska kugghjul med inga tänder skuren i dem. Dessa typer av cylindriska kugghjul kan vara användbart om du ännu inte vet det exakta antalet tänder du kommer att behöva för din kugghjulet ansökan. Addera Pinion Axlar

Pinion axlar är i grunden sträcks ut cylindriska kugghjul, cylindrar med tänder som kör för hela sin längd.
Spärrhandtag och spärrhakar
Spärrhandtag

och spärrhakar är två cylindriska kugghjul som samverkar. Spärrhandtag är kugghjul med kuggar, medan klorna är fjäderbelastade och pivot. Spärrhakarna brukar skev. Tillsammans utgör dessa kugghjul medge enkelriktad rörelse.
Clamp Hub cylindriska kugghjul

Clamp nav cylindriska kugghjul är namngivna efter det sätt på vilket de ansluter till sin axel, som är , med en klämma på kugghjulet centrum.
Hubless cylindriska kugghjul

Hubless cylindriska kugghjul har ingen hubb och istället ansluta till sina axlar genom friktion eller med lim.

Pin Hub cylindriska kugghjul

Pin nav cylindriska kugghjul ansluta till deras axel med hjälp av en borttagbar tapp i motsats till en klämma.

cylindriskt kugghjul Material

cylindriska kugghjul kan byggas från en bred variation av olika material. Olika material används ofta för olika typer av applikationer. Till exempel gjutjärn cylindriska kugghjul är starka och används i många kommersiella tillämpningar. Aluminiumlegering cylindriska kugghjul, omvänt, är lättare men kan även byggas in i mer exakta former, så de används för skonsamma tillämpningar som kräver hög precision, såsom mätinstrument. Andra material som cylindriska kugghjul byggs innefattar gjutna, kolstål, rostfritt stål, mässing, magnesium och titan legeringar, och ibland även nylon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72549.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.