Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar enstegsslungor uretan Emalj

Enstegs uretan emalj är en typ av bil färg som ofta används eftersom det inte kräver en klarlack, vilket minskar kostnaderna och den tid som behövs för att måla bilen. Även om detta är en av de vanligaste och mest hållbara typer av färg finns tillgängliga, är det fortfarande känsliga för skador, och du kan behöva reparera färgen på din bil. Det finns många produkter tillgängliga som gör en liten paint reparation enkelt. Saker du behöver
Diskmedel
Vatten
600-grit sandpapper
Maskeringstejp
tidning
Automotive Bättringsfärg
Klarlack
Rubbing

Visa fler instruktioner
1

reparera eventuella bucklor och ta bort eventuell rost. Tvätta det område som ska repareras med diskmedel och vatten. Om skadorna är ganska omfattande, kan du sand området, liksom. Blötlägg ca 600 grit sandpapper i kallt vatten i 10 minuter, sedan sand försiktigt. Det är lätt att slipa bort uretan emalj. Torka bort damm efteråt.
2

Mask av området genom att tejpa tidningen bitar runt den med maskeringstejp eller fordonsindustrin maskeringstejp. Detta förhindrar överflödig färg från att komma in på oskadade delar av din bil. Om skadorna är omfattande och går på ren metall, spraya området med minst tre skikt av primer och sand igen. Vänta 30 minuter innan du fortsätter reparationen.
3

Måla området med bilreparationer färg. Det finns flera typer: pennor, flaskor och sprayburkar. Pennor och flaskor är för mycket små reparationer och burkar är för större reparationer. Om du använder en sprayburk, applicera färgen i flera ljusa rockar, väntar på att färgen ska torka helt mellan strykningarna. Försök att tona kanterna på färgen i den gamla färgen.
4

Applicera en klarlack över den reparerade färg. Detta är nödvändigt för en stor reparation. Använd flera lager klarlack. När du har tillämpat den sista pälsen, vänta 24 timmar, sedan tillämpa gnugga förening.
5

Ta bort maskeringstejpen och tidningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75725.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.