Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byta ut fönstret Rubbers på en Corvette C4

C4 Corvette har tillverkats av Chevrolet 1984-1996. Medan många framsteg gjordes i motorer, transmissioner och andra delar, förblev fönstret sälar oförändrade. Livslängden av fönstret tätningar bestäms av många faktorer, såsom exponering för sol, svåra förhållanden och kemikalier. Även C4 korvetter som är väl omhändertagna och körs sällan kommer att kräva nya fönster tätar småningom. En ny uppsättning av tätningar skyddar de mekanismer innanför dörren och gör bilen ser nya igen. Saker du behöver
5/16-tums skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Hylsnyckel
7 mm hylsa
10 mm hylsa
Electric drill
13/64-inch borr
Tänger
Byte fönster gummitätningar
nitpistol
Nitar
Visa fler instruktioner
1

rulla ner fönster där du ska byta tätningen. Koppla den positiva polen från batteriet med en 5/16-tums skiftnyckel.
2

Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller dörren talaren, dörrpanelen och dörren glider. Dra luckan lösa flera inches med handen och lossa kablarna för de elektriska växlar i dörrpanelen. Om de elektriska kontakterna är svårt att koppla bort, prova att använda en vanlig skruvmejsel. Förvara den borttagna dörrpanelen i ett område säker från skador.
3

Använd en 7 mm uttag för att ta bort de främre och bakre dörr tätningar. Du kan behöva bända tätningarna med en skruvmejsel för att exponera nitar.
4

Lossa, men ta inte bort, kände slammerförhindrande hållare med 10 mm hylsa.
5

Borra bort nitarna som håller i tätningen. Du kan ta bort huvudet av niten genom att borra i huvudet med en 13/64-inch borr.
6

Bänd lucktätningen löst med fingrarna från clipsen som håller den, och ta bort återstående delarna av de tre nitarna med en tång.
7

placera den nya tätningen på den plats där de gamla klippen var. Rivet i nya ersättande tätning med nitpistol.
8

Dra åt slammerförhindrande kände bultar med 10 mm hylsa. Bolt dörrtätningarna, front och akter, i sin ursprungliga position med 7 mm hylsa.
9

Återanslut elektriska anslutningar på dörrpanelen. Sätt tillbaka dörrpanelen med stjärnskruvmejsel med alla skruvar du tog bort.
10

Anslut pluspolen till batteriet med 5/16-tums skiftnyckel. Rulla fönstret upp och ner för att bekräfta att alla bitar är korrekt inriktade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71465.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.