Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Steel Bellhousing

Bellhousings är skyddskåpor sitter på motorsidan av växellådan. Lager bellhousings består av aluminium eller en aluminiumlegering, vilket gör dem känsliga för skada genom stöt. Stål bellhousings har en högre draghållfasthet och är därför starkare än aluminium motsvarigheter. Stål bellhousings betraktas spricka, chip och splittras resistenta, vilket bidrar till att minska risken för dyra överföring reparationer och skador om sändningen misslyckas. Installationen av ett stål bellhousing lägger också extra skydd mot stötar under sändningen service och från flygande väg skräp. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
växellådslyft
Steel bellhousing
Mätur vätska
Transmission
Visa fler instruktioner
1

lyfter bilen med en domkraft och placera den på pallbockar placerad direkt under axlarna. Låt golvet jack på plats under framaxeln för säkerheten ska domkraften misslyckas. Placera ytterligare en pallbock under motorn för stöd.
2

Töm transmissionsolja genom att ta bort avloppet bulten under sändningen med en socket set. För automatiska växellådor, ta bort bultarna överföring pan och släppa pannan. Fånga upp oljan i en åderlåtning pan och kasta den på en Biltema.
3

bort växellådans kopplingar växelspak. Börja med att dra trimringen off runt växelspaken med hjälp av en skruvmejsel och koppla sedan bort kopplingen. Om växeln är på rattstången, ta bort kopplingen från undersidan av bilen Placera eventuella låsringarna och bultar i en plastpåse och märk den för enkel ominstallation.
4

Koppla kopplingarna drivaxeln beläget vid differentialen och skjut drivaxeln från växellådan. För främre sändningar hjulsdrivna, ta bort CV axliga bindningar på hjulnaven och skjut dem från överföringssystemet.
5

skruva isär växellådsfästet och motorns fästbultar med en socket set. Placera en växellådsdomkraft under sändningen innan du tar bort de sista två skruvarna. Ta bort dammskyddet och slavcylindern. För automatiska växellådor, ta bort momentomvandlaren-till-flexplate bultar.
6

Haka sensorer och kabelanslutningar sele till transmissionen. Använd färgad tejp för att märka varje tråd och överföring kontakten det klipp till. Att ingen skada uppstår på ledningar och reparera tidigare skadade ledningar omedelbart.
7

Sänk överföringshastigheten, ta frigöringsarmen och pilot bussning och skruva isär bellhousing från transmissionen, avlägsna eventuella kopplingar ingångsaxelshastigheter mellan överföring och bellhousing. För automatiska växellådor, ta bort momentomvandlaren. Unbolt bellhousing från transmissionen med en socket set.
8

Fäst nya bellhousing till motorn och kontrollera om anpassning med en dial-indikator och göra korrigeringar anges av bellhousing tillverkaren. När anpassningen är verifierat, bifoga bell bostäder till överföring och skruva på. Sätt tillbaka momentomvandlaren eller styrlager och släpp arm.
9

Lyft sändningen på plats i motorrummet, installera dammskyddet och skruva överföringen till motorn med hjälp av en socket set. Installera överföring ledningar och sensorer, och anslut bultarna momentomvandlare eller slavcylinder. Återanslut drivaxeln eller axlar CV, byt avloppet bulten eller överföring pan, fyll växellådan med vätskan och sätt tillbaka manöverlänkage och täckring för att slutföra installationen stål bellhousing.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75673.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.