Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ansluter en gasvajer

Spjällhus kopplingar görs i tre grundläggande konfigurationer. Mekanisk, eller "bell-vev," systemen är bland de äldsta och utnyttjar systemet med spakar och stavar för att länka gasen till gasspjället. Kabelsystem som förlitar sig på en metall kabel glider inuti en flexibel hylsa har till stor del ersatt bell-vevmekanismer, som alltid har varit benägna att gnisslar, skallror och hänger upp. Elektroniska "drive-by-wire" strypningar får fotfäste inom fordonsindustrin men har ännu att ersätta den pålitliga kabeln. Du kan installera en gasvajern i din uppfart eller garage. Saker du behöver
Handverktyg
Visa fler instruktioner
1

krypa under instrumentbrädan och lokalisera hålet i brandväggen genom vilken din gasvajern kommer att passera. Det är oftast placerad strax ovanför gaspedalen. Ta tag i motorn-änden av gasvajern och skjut den genom hålet i motorrummet, och fortsätt mata det igenom tills flänsen på hylsan slår brandväggen.
2

Montera bultarna som behålla hylsan mount till brandväggen och dra åt dem. Öppna huven och nå in i motorrummet för att dra upp ledningen, lägg det på toppen av motorn, men inte ansluta den ännu. Gå tillbaka in i bilen och dra kabeländen över kluven split i toppen av din gas pedal. Dra åt muttern för att klämma kabeln till gaspedalen. Dra pedalen hela vägen upp.
3

Montera motorns ände gasvajern till hävarmen på förgasaren eller spjällhuset. Förfarandet kommer att varierar beroende på den typ av motor. Vissa kablar har en cylindrisk bit på slutet som låser in i en skåra i gasreglaget. För dessa typer, drag gasreglaget hela vägen tillbaka, in cylindern i fördjupningen på sidan av armen och mata kabeln genom springan. Om din gaspådrag använder en hållare, skjut gasreglaget spetsen i rätt hål på hävarmen, skjut sedan hållaren i spåret på gaspedalen tips att hålla den på plats.
4

Skjut hållaren på änden av hylsan ned i den kvarhållande gaffeln på gasvajern fästet. Vissa program har bestämmelser för justering. Om så är fallet, vrid justermuttern på hylsan tills vajern är sträckt men inte dra på gasreglaget arm. Andra applikationer använder inte en kluven gasreglage fäste, i dessa fall, mata gasvajern genom hålet i konsolen innan du ansluter den till gasspjället. Justera kabeln efteråt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75223.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.