Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt oljepump i en 1993 Ford Explorer

Oljepumpen i 1993 års Ford Explorer är en sump pump. Detta betyder att pumpen submerges i oljan i oljetråget och pumpen trycker oljan till motorn. Detta är en hel del arbete för en liten pump. Över tiden, försvagar pumpen och motorn inte får olja den behöver för att fungera ordentligt. Om detta händer måste du byta ut oljepumpen. Tyvärr är denna uppgift arbetskrävande eftersom du måste ta bort oljetråget för att komma till pumpen. Saker du behöver
Ramper
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Scraper
Skiftnyckel
Shop handduk
Packning
Funnel
5 liter motorolja

Visa fler instruktioner
1

Drive Ford Explorer på en uppsättning av ramper. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen för säkerheten.
2

Öppna motorhuven och ta bort oljepåfyllningslocket och oljestickan.
3

Place ett uppsamlingskärl under oljetråget avtappningspluggen och ta bort pluggen med en hylsa och spärrskaft. Tappa ur oljan i avloppet pan och sedan in avtappningspluggen och dra åt den.
4

Ta bort skruvarna som håller fast oljetråget till botten av motorblocket, med din hylsa och spärrskaft. Bänd pannan fri från blocket med hjälp av en metall skrapa och dra sedan pannan ut från under Utforskaren.
5

Dra ledningsnätet ansluten till oljepumpen.
6 < p> Ta bort låsmutter som håller fast oljepumpen till olje pickup röret med hjälp av en skiftnyckel. Vrid pumpen moturs för att ta bort den från olja upptagningsröret.
7

Träd den nya oljepumpen på olje pickup röret och dra åt den med låsmuttern och skiftnyckel.

8

Anslut kabelnätet tillbaka in i oljepumpen.
9

Skrapa den gamla packningen materialet utanför de samverkande ytorna hos motorblocket och oljetråget. Torka någon gammal olja utanför anliggningsytorna med en ren butik handduk.
10

Placera packningen på passytan av oljetråget, placera oljetråget mot botten av motorblocket och, med hjälp av uttaget och ratchet, säkra pannan till blocket. Dra åt bultarna i ett växlande mönster från sida till sida.
11

Placera en tratt i oljepåfyllningen pipen och häll fyra liter olja i motorn.
12

Frigör parkeringsbromsen och kör Ford utanför ramperna på plan mark. Stäng av motorn och låt den svalna. Med hjälp av oljestickan, kontrollera oljenivån och fyll på olja vid behov. Byt ut oljestickan och påfyllningslocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73698.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.