Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Symtom på en misslyckad sändning eller Motor Mount

Oavsett om de är vätskefylld, polyuretan eller traditionell gummi, är ett fäste jobb att stödja vikten av motorn eller växellådan och för att förhindra oönskade vibrationer från slingrar sig in i kabinen. När dessa viktiga kontakter misslyckas, kan de göra för en bullriga, obekväma och eventuellt farlig bil. Skakar på Start-Up
p Om du känner en stadig och monotont smyga när du kopplar in startmotorn på din bil, du upplever en av de klassiska tecknen på ett dåligt motorfäste. På front-hjulsdrivna bilar, kommer detta gungande yttra sig som en fram och tillbakagående rörelse. Bak-drive bilar kommer att rocka från sida till sida. Den gungande stannar i en slags stadig vibrationer när motorn startar, och du kan uppleva en snabb sticket när du stänger av tändningen.
Thumping

Ett av de mest uppenbara symptom på en svårt skadad motor eller växellåda montera på en front-wheel-drive bil är en hård duns på acceleration eller kraftig inbromsning. Detta är oftast mer symptomatiskt för en främre eller bakre växellådsfästet än en motor mount, och låter som en snöboll eller tung klump av smuts slår underredet. Denna typ av fel är oftast inte farligt, men kan resultera i trasiga delar eller klippta bultar senare.
Chassis Styvhet

Eftersom motorn och transmissionen i en modern unibody bil huvudsak fungerar som ett konstruktionselement, spruckna eller slitna motorfästen kommer oundvikligen att resultera i allvarlig chassi flex. En böjning chassi kan resultera i dålig hantering, knarrande väder-tätningar och gångjärn, och spruckna strut-torn hängslen. Med tiden kan en alltför böjning chassi böja permanent plåt och orsaka skevheter i huva och dörrpaneler.
Fysisk rörelse

Även motor och transmission fästen är utformade så att en viss rörelse, en motor som synbart vaggar mer än ungefär en halv tum är ett säkert tecken mount misslyckande. Om motorn går tillräckligt för att orsaka en tennisboll som rullar av i luftrenaren när fordonet är placerad i enheten, sedan mer än troligt att du har ett dåligt fäste. Oftare än inte, visar en sådan grad av motor vagga oftast en dålig transmission mount.
Andra symptom

eftersom överskott motorns rörelser platser stress på varje komponent som är ansluten till det , observera tillståndet i ledningar, kan slangar och kopplingar vara en bra indikator på mount tillstånd. Om du ser några kablar eller slangar går spända när fordonet är placerad i enheten, sedan mer än troligt, är ett eller flera fästen i behov av utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71540.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.