Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en bakbroms Rotor på en C5 Corvette

C5 Corvette omfattar 1997 till 2004 årsmodeller. Samtliga C5 modellerna är utrustade med fyra hjul skivbromsar. Borttagning av en bakre rotorn krävs forits byte eller när du behöver för att arbeta på det bakre navet montering. Skevhet, får sprickor eller strukturella fel nödvändiggöra bromsrotorn ersättare. Bromsbelägg bär rotorn över tiden, vilket kräver sin ersättare när rotorn tjocklek inte längre uppfyller minimala krav. Saker du behöver
Stoppklossar
Breaker bar
Metric sockets
Ordet jack
Jack står
Ratchet
nebrodensis tråd
Visa fler instruktioner

1

Place stoppklossar bakom och framför framhjulen för att säkra fordonet. Lossa muttrarna på bakhjulet ett varv med breaker bar och uttag.
2

Lyft den bakre delen av Corvette med domkraft och fäst med en pallbock på vardera sidan av bilen. Addera 3

Ta bort de fem muttrarna med ett Ratchet och uttag. Dra hjulet från navet montering och förvara hjulet på en säker plats.
4

Använd en 22 mm hylsa och spärrskaft för att ta bort de två skruvarna som håller fast bromsok fästet på baksidan navenheten.

5

Skjut bromskaliperenheten bort rotorn och använda en kort längd av ösa tråd att hänga enheten i hjulhuset. Detta kommer att förhindra skada på hydraulslang kopplad till bromsoket.
6

Använd båda händerna för att dra rotorn bort från fordonet tills den är klar för hjulbultarna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72953.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.