Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här ändrar Inner Tie Rod på en Ford F150

Ford utrustad med F-150 lastbil med ett styrsystem som innefattar dragstängerna (med både inre och yttre ändar) som förbinder hjulen till centrum länken och rattstången. De inre tie-länkhuvuden ansluter till centrum-link knoge. Bär med tiden orsakar tie-länkhuvuden att lossna, vilket negativt påverkar styrningen. Loose styrningen är ett farligt tillstånd för säker körning. Byt de inre tie-länkhuvuden om de blir lösa eller skadade. Saker du behöver
Jack
Jack står
platt skruvmejsel
Lug-skiftnyckel sälja Grease penna
Tänger
Wrench set
Steering-arm remover ( Ford specialverktyg F211-003 eller motsvarande) katalog pund-fot momentnyckel
ny saxpinne
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett fast, plant yta. Slå av tändningen och dra åt parkeringsbromsen.
2

Jack framför lastbilen upp med domkraft och stödja den på pallbockar.
3

Ta hjulkapseln med en platt skruvmejsel. Avlägsna hjulet klackarna med en klack-skiftnyckel. Avlägsna hjulet och ställ den åt sidan.
4

Få under lastbilen. Rita en linje med fettet penna ner dragstången s justerhylsan, över låsmuttern och ned trådarna i den inre styrstag.
5

Räta benen på sprinten med tång, dra sedan sprinten ut. Ta kronmuttern med en skiftnyckel.
6

Clamp krokarna i styr-arm remover över huvudet i mitten-link knoge. Vrid extruderingsskruv av styrningen-arm remover medurs med en skiftnyckel för att driva tie-rod spindel av centrum-link knoge. Ta styrningen-armen remover när dragstången är fri från centrum-link knoge.
7

Lossa låsmuttern med en skiftnyckel. Skruva av tie-rod end från justerhylsan. Räkna antalet varv som krävs för att helt skruva av tie-rod end.
8

Sätt den gängade änden av det nya styrstag i justerhylsan. Skruva parallellstaget i hylsan antalet varv räknade i steg 7. Dra åt låsmuttern till 56-84 pund-fötter med en momentnyckel.
9

Sätt spindeln av däcket stången i hålet i mitten-link knoge. Installera kronmuttern och dra åt till 56-84 pund-fötter med en momentnyckel. Sätt i en ny saxpinne genom kronmuttern och böja benen runt muttern.
10

Omvänd proceduren däcket bort att installera däcket. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster. Dra åt muttrarna till 100 pund-fot för 12-mm muttrarna eller 150 pund-fot för 14-mm hjulmuttrarna.
11

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72242.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.