Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så ändrar Framaxel U-Skarvar i en Dodge

Om du har ljud från främre änden åtföljs av vibrationer eller clunking ljud vid kurvtagning, kan du behöva byta ut axeln U-fogar i din Dodge. Innan du riva den främre änden av lastbilen sönder, kontrollera att det är där problemet är genom att försöka flytta leden upp och ner medan lastbilen är i parken på plan mark. Om det är att spela i U-joint, är byte krävs. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Wrench in
Tänger
U-joint press
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna på de främre hjulen på din Dodge med en rörtång. Höj lastbilen med hjälp av en domkraft och stödja den främre änden på en uppsättning pallbockar. Ta bort däck och hjul, sätta dem åt sidan för nu.
2

Ta bort sprinten från axeln ligger i centrum av navet med hjälp av en tång. Lossa muttern med en socket och breaker bar. Du kanske behöver en assistent för att trampa på bromsen när du bryter muttern löst. Ta bort muttern och brickan och ställ dem åt sidan för nu.
3

bort bromsoket från fästet genom att ta bort bultarna med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel. Chefen för bultarna sitter på baksidan av bromsok och glider ut på baksidan av bromsoket.
4

Skjut rotorn utanför hjulbultar och ställ den åt sidan. Lokalisera de fyra navenheten montering bultar på baksidan av styrspindeln. Ta bort dem med en hylsa och spärrskaft skjut navet ur styrspindeln.
5

Ta tag i änden av drivaxeln och försiktigt dra ut den axelhuset genom styrspindeln. Ställ axeln på en ren yta och ta bort de fyra klämmorna på U-joint lock med en tång.
6

Tryck ut lageröverfallen av den U-fogar med en U-joint tryck. Om du inte har en press, kan du hyra en i de flesta bildelar butiker, medan det finns flera olika stilar, de kommer alla med bruksanvisning
7

Ta bort den gamla U-joint från. axeln och sätt den nya leden. Tryck locken i axeln och axeltappen med U-gemensam presskonferens. Tryck locken i oken tillräckligt långt för att installera de nya låsringarna, se till att de sitter ordentligt i spåren i oket.
8

Skjut axeln tillbaka in i huset och montera navet tillbaka in i styrspindeln. Var försiktig här och rada upp splines på axeln med splines i navet innan du trycker navet på plats. Sätt i de fyra fästbultarna och dra åt dem till 149 foot-pounds med en momentnyckel.
9

skjut bromsen rotorn på hjulskruvarna och placera bromsoket på bromsoket fäste sedan in fästskruvar och dra åt med en hylsa och spärrskaft.
10

Montera brickan och axeln muttern i änden av drivaxeln och vridmoment till 132 foot-pounds med en momentnyckel. Installera en ny saxpinne i hålet i slutet av drivaxel och böj ändarna över att hålla stiftet på plats med en tång. Upprepa hela processen på den motsatta sidan av lastbilen om denna axel U-joint behöver bytas också.
11

Montera hjul och däck, dra åt muttrarna, tills de ligger tätt, med en lug skiftnyckel. Avlägsna domkraften och sänka bilen med en domkraft. Dra åt muttrarna helt med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71802.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.