Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Dra topplocket från en Chevy 2.2L Motor

General Motors tillverkade en fyrcylindrig 2,2-liters motor bekant enkelt som 2,2 motor 1990-1997. Denna motor finns i många GM-bilar från denna period, t.ex. Chevrolet Cavalier. Cylinderhuvudet i denna 2,2-liters motorn är en del av förbränningskammaren och sitter på toppen av motorblocket. Avlägsnandet Förfarandet för topplocket är generellt likvärdiga för alla fordon med 2,2-litersmotor. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Golv jack
Jack står
Behållare för kylvätska
Engine stödfixtur J-28467-A
Visa fler instruktioner

1

Öppna tanklocket på bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken. Starta motorn och koppla bort säkringen bränslepumpen i säkringsdosan. Låt motorn gå på tomgång tills den stannar och dra runt motorn i minst tre sekunder för att säkerställa att bränslesystemet är tomt. Byt ut säkringen bränslepumpen i säkringsskåpet.
2

bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel att oavsiktliga utsläpp av bränsle under topplocket tas bort. Koppla enheten luftrenaren från motorn och lossa vakuumledningarna att komma topplocket.
3

Lossa de elektriska kontakterna från motorn för att få tillgång till topplocket. Detta inkluderar vanligtvis de elektriska kontakterna för insprutare, kapsel avluftningsventilen, grenrör absolut trycksensor, trottelpositionsgivarens, syresensor och motorns kylvätska temperaturgivare.
4

Koppla bort kablarna från gaspedalen fästet och ta bort konsolen gasreglaget från motorn med en hylsnyckel. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar.
5

demontera avgasröret från avgasgrenröret. Placera en ren behållare under avtappningspluggen för kylaren och öppna avtappningspluggen. Tappa ur kylvätskan in i behållaren och förvara kylmediet för återanvändning. Sänk fordonet med domkraft.
6

lindra spänningen på serpentin drivremmen genom att vrida remspännaren moturs och lossa den ormliknande drivremmen från sina remskivor. Koppla bort generatorn från motorn. Ta bort fästet för servopumpen med en hylsnyckel och skjut pumpen åt sidan för att få tillgång till cylinderblocket.
7

Stöd motorn med motor stödfixtur J-28467-A. Lossa övre motorfästet med en hylsnyckel och ta bort fästet för enheten bältessträckaren.
8

bort de elektriska ledningarna från tändstiften och koppla bort utsläpp genom avdunstning linje under insugningsröret. Loss slangen utlopp kylvätska från motorn. Koppla slangen transmission filler från insugningsröret om bilen har automatisk växellåda. Lossa bränsleledningarna från motorn och lossa ventilkåpan från motorn.
9

Record läget av vipparmar och stötstänger innan du tar bort dem från cylinderblocket. Detta gör att du kan installera dem till de rätta positionerna senare.
10

Observera positionerna för topplocksskruvarna innan du tar bort dem med en hylsnyckel. Lyft topplocket från cylinderblocket med intag och avgasgrenrör fortfarande sitter. Ta bort både grenrör från topplocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75418.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.