Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en styrenhet

Styrenheten på bilens tändning är en elektronisk apparat som styr sekvensen tändgnista. Enheten liknar en säkring, och tillåter också bilens startmotor att brand upp din motor. Även denna anordning är tålig, är det känsligt för extrem värme. Eftersom de flesta styrenheter finns under huven nära motorn, under tiden modulen kan gå dåligt. Om styrmodulen går dåligt, kommer din motor startar inte. Saker du behöver
kryssmejsel
Visa fler instruktioner
1

stänger av bilens tändning så det är i avstängt läge. Se till att din växelspak är i "Park" eller "neutralt" läge, och att handbromsen är i ingrepp.
2

Undersök undersidan av ratten nära kablaget vid bilens säkringscentralen. I vissa fall, kommer modulen vara placerad under instrumentbrädan. Men i de flesta fall modulen är placerad inuti fördelarlocket under huven.
3

Dra på huven frigöringsspaken under instrumentbrädan på förarens sida av fordonet. Frisläppningshävarmen kan även vara placerad längs den vänstra sidan av förarsätet på golvet. Ut ur bilen, och gå till framsidan av bilen. Dra upp på motorhuven något och leta huven s spärren under den främre kanten av huven. Lyft upp på motorhuven, och stötta huven upp med stöd mekanism under huven.
4

Leta fördelarlocket på motorn, och lossa dess kvarhållande Phillips-skruvar. Ta bort fördelarlocket från motorn, men ta inte bort tändstiften eller tändstift kablar.
5

Undersök avslöjade distributören området för styrenheten. Det kommer antingen att monteras inuti fördelarenhet, eller på den yttre sektionen av återförsäljarens hölje. Koppla loss anslutningarna från modulen. Ta bort Phillips-bultarna Montering av modulen till distributören. Ta bort dåliga styrmodulen ur bilen.
6

Fäst den nya styrmodulen till distributören montering med medföljande bultar och brickor. Återanslut trådanslutningsdon till styrenheten. Byt fördelarlocket och dess fästskruvarna. Ta huven stöd mekanism, och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75077.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.