Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Sway Bar Link

Den krängningshämmare på din bil är utformad för att ansluta förarsidan upphängning till passagerarsidan, så att när du slår ett hörn, kommer fordonet inte luta kraftigt från sida till sida. Den krängningshämmaren är ansluten till de nedre länkarmarna via krängningshämmare länkar, och om de bussningar i länkarna börjar att slitas ut, kommer bilen att börja svänga mer i hörnen. Byte av länkarna är ganska enkelt att göra och kan göras med bara några få verktyg och lite tid. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och uttag
skiftnyckel set
ersätter krängningshämmare länk
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den.
2

Lokalisera krängningshämmare länkar. Dessa är raka bultar med bussningar som håller fast krängningshämmaren till nedre länkarm. Unbolt slutet länken genom att placera en fast nyckel på den övre muttern på länken och använder en 3/8-tums Ratchet och uttag på undersidan av kolven. Dra sedan bulten ut genom botten på den nedre styrarmen och dra ut bussningarna med händerna. Addera 3

Notera hur ersättande länken monteras. Varje länk är förmonterad med bussningarna i rätt ordning, så se till att du vet vilken väg allting går. Varje bussning har en plan sektion utformad för att hålla en bricka och sedan bågar in mot hålet i mitten --- som är utformad för att gå in på krängningshämmaren och nedre länkarm.
4

Unbolt ersättare länk med skiftnyckel set och 3/8-tums Ratchet och uttag, men hålla den nedre brickan och bussningen på bulten. Skjut bulten upp genom den nedre länkarm, men bara så att 2 inches av bulten visar. Skjut nästa bussningen på änden av bulten, då brickan, då den långa spacer. Skjut bulten högre upp, tillsätt sedan brickan och en annan bussning. Tryck sedan in kolven i hela vägen, lägga den sista bussningen, sedan bricka och säkra muttern på toppen med händerna. Dra inte ner med verktyg ännu.
5

Upprepa denna process på andra sidan av fordonet. Sänk sedan bort av läktaren med domkraften. Med vikten på fordonet på marken, dra åt vingla länkar stångände på båda sidor med 3/8-tums Ratchet och uttag och skiftnyckel set. Denna övre muttern är en låsmutter, så länge som bussningarna är stram men inte komprimeras till den grad att de är buktar ut, kommer det att fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71534.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.