Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skulle en dålig momentomvandlare upphov till vibrationer ?

En momentomvandlare är ett runt föremål mellan motor och transmission av automatiska fordon . Det tjänar flera syften , exempelvis genom att ge en motor förmågan att tomgång samt öka en motors vridmoment. När en momentomvandlare går dåligt , det finns ett antal saker som händer . Buller

Buller som kommer från en fordonstransmission kan bero på problem med momentomvandlaren. En momentomvandlare har nållager inuti. När dessa lager slits ut , kan de orsaka överföringsbrus om växellådan är i neutralläge i vilket fall bullret tillfälligt stoppas .
Vibration

Lockup momentomvandlare sattes till många nyare - modell fordon för att hjälpa till med bränsleekonomi . Däremot kan vibrationsproblem hända när dessa momentomvandlare går dåligt . Vibrationen kände är känd som " låsning rysning " och skulle kunna uppstå på grund av en dålig motor eller växellåda samt.
Överhettning

momentomvandlare har en en enkelriktad koppling som kan fastna och hindra omvandlaren från cirkulerande vätska korrekt . Detta kan orsaka en bil för att förlora makten vid högre hastigheter , såsom de nått när du reser på motorvägen . Det kan också orsaka en motor överhettas vid marschfart .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74894.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.