Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett bromsspak på en 2007 Ford F150

Ford F150 är en serie av 3/4 lastbilar tons pickup som Ford har tillverkats sedan 1975, och ett låsningsfritt bromssystem, eller ABS, har varit standard på F150 sedan 1987. Föraren i en bil med en ABS kontrollerar normalt bromskraften att hjulen tar emot. I ett nödstopp emellertid styr ABS-modulen bromsarna på varje hjul beroende på hastigheten av hjulet. Den ABS-modulen är en del av den hydrauliska styrenheten, eller HCU, belägen i motorrummet under luftrenaren. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att förhindra en elektrisk urladdning under förfarandet. Ta bort luftrenaren från motorn.
2

Ta bort de fyra fästanordningarna för bromsledningar med en hylsnyckel och lossa bromsledningar från HCU. Lossa elkontakten från HCU. Ta bort fästbultarna för HCU, och koppla bort HCU från sitt fäste.
3

Lossa elkontakten från ABS-modulen. Ta bort fästskruvarna från ABS-modulen, och koppla bort ABS-modulen från HCU.
4

Installera den nya ABS-modulen till HCU, och dra åt skruvarna till 27 tum-pounds med en vridmoment skiftnyckel. Anslut elkontakten till ABS-modulen.
5

Montera HCU till sin konsol, och dra åt bultarna till 80 tum-pounds med en momentnyckel. Installera HCU fästet till ramen av fordonet, och dra åt konsolmontage bultar till 18 foot-pounds. Anslut bromsledningar till HCU, och dra åt kopplingar till 13 foot-pounds.
6

Anslut luftrenare med en hylsnyckel. Fäst kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75248.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.